Unitățile administrativ-teritoriale din Bistrița-Năsăud primesc bani de la Guvern

 -  -  21087


Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei a anunțat că Guvernul a alocat peste un miliard de lei, din fondul de rezervă, pentru continuarea proiectelor locale derulate de unitățile administrativ-teritoriale din țară. Aproximativ 9,8 milioane de lei din această sumă au fost repartizare unităților din județul Bistrița-Năsăud.

Conform propunerii formulate de minister, din suma de peste un miliard de lei, 177, 1 milioane lei au fost alocate consiliilor judeţene şi sunt destinate, în mare parte, pentru a acoperi costurile privind serviciile de asistenţă socială şi protecţie a copiilor.

Statul a transferat această sarcină, aceste costuri, administraţiilor publice judeţene. Acum asigurăm susţinerea financiară legată de această responsabilitate a Consiliilor Judeţene. Decizia de astăzi asigură finanţarea necesară pentru copii”, a spus ministrul.

Pottivit ministrului, 2.756 de administraţii locale din România (aproape toate cele care au depus cereri în acest sens), indiferent de culoarea politică a primarilor, au primit finanţare în valoare totală de 1.010.966.000 lei, incluzând cele 41 de judeţe ale ţării. “Proiectele locale trebuie finalizate, ele trebuie să servească aceste comunităţi locale. Prin măsura adoptată astăzi, ne asigurăm că investiţiile pentru care au fost cheltuiţi bani publici nu vor rămâne neterminate”, a spus ministrul.

Astfel, 2.514 comune din România au primit o finanţare în valoare totală de 614.873.000 lei, 194 oraşe – 95.588.000 lei, iar 123.346.000 lei au fost alocaţi pentru 48 de municipii.

Fondurile acoperă necesarul de finanţare a autorităţilor publice locale, în funcţie de execuţia bugetară a acestora şi de necesităţi și sunt necesare pentru finalizarea investiţiilor publice finanţate de stat sau din fonduri UE, precum şi pentru cheltuieli urgente ale autorităţilor publice locale.

Unităților administrativ-teritoriale din Bistrița-Năsăud le-au fost repartizate aproximativ 9,8 milioane de lei.

Iată cum se împart banii pe unități administrativ-teritoriale:

2 notes
212 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *