Unitățile de învățământ din Beclean au trecut în scenariul verde

 -  -  1939


Unitățile de învățământ din orașul Beclean au trecut în scenariul verde, ca urmare a scăderii incidenței cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 în această unitate administrativ-teritorial, informează Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud.

Rata de infectare în orașul Beclean a scăzut sub pragul de 1 la mia de locuitori, astfel că au fost urmate procedurile de instituire a scenariului verde în școli.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud a adoptat o hotărâre prin care a decis că scenariul verde în unitățile de învățământ din Beclean se aplică începând de luni, 22 februarie.

”Școlile din Beclean intră în normalitate! Începând cu data de 22 februarie, toți elevii se întorc pe băncile școlilor din Beclean, în sfârșit. Este un gest de revenire la normalitate în acest oraș din județul nostru și sper ca lucrurile să rămână neschimbate aici. Pentru asta rog toți locuitorii orașului Beclean să se asigure că respectă în continuare măsurile de protecție sanitară, atât pentru sănătate, cât și pentru asigurarea unei educații în condiții cât mai prielnice pentru copiii noștri!”, a transmis prefectul județului, Stelian Dolha.

La rândul său, primarul orașului Beclean, Nicolae Moldovan, este de părere că acest lucru este un pas spre revenirea la normalitate.

Convingerea mea a fost mereu aceeași: locul elevilor este în clasă, înaintea dascălilor! Școala trebuie să se întoarcă treptat la rânduiala ei, la metodele de predare și învățare directă care să ajute copilul efectiv în procesul asimiliării de cunoștințe nu doar să slujească impulsului său natural de ”a păcăli truda învățăturii” de undeva din spatele unui ecran… Sunt părinte, am și eu copii și știu… Sunt convins însă că normalitatea-i aproape. În sfârșit, din 22 februarie, suntem cu toate școlile în scenariul verde, așa cum este și normal să fie: tot timpul copiii împreună cu profesorii la școală! Contați pe implicarea și sprijinul meu pentru a reda școlii rostul ei. Întotdeauna!”, a spus Moldovan.

Scenariul verde presupune ca activitățile care impun prezența fizică a antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ sunt permise pentru toate categoriile de antepreșcolari, preșcolari și școlari.

1 notes
64 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *