Urmează controale la centrele de vaccinare anti-COVID din țară; au fost vaccinate și persoane care nu erau eligibile în etapa a II-a

 -  -  1087


Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat miercuri, după ședința de Guvern, că va dispune efectuarea unor controale la centrele de vaccinare împotriva COVID-19 din țară. Potrivit ministrului, se va verifica dacă strategia adoptată de Guvernul României cu privire la campania de vaccinare este respectată la nivelul centrelor de vaccinare.

Ministrul Vlad Voiculescu a explicat că aceste controale vor fi efectuate după ce s-a descoperit că, în perioada 15 – 23 ianuarie, peste 1.300 de persoane s-au vaccinat anti-COVID-19, cu toate că acestea erau eligibile pentru vaccinare abia în etapa a treia.

“Am descoperit, între 15-23 ianuarie, că în registrul de vaccinare sunt 1.353 de persoane vaccinate marcate ca eligibile pentru etapa a treia. Ar putea fi eroare de introducere a datelor sau cineva chiar a sărit peste rând. Ştim din presă că lucrul acesta s-a mai întâmplat. De asemenea, știm că, în momentul acesta, avem mai puține doze de vaccin decât am avea nevoie, motiv pentru care este absolut esențial ca autoritățile să nu rămână pasive la lucrurile care se întâmplă și care vorbesc despre inechități, despre șanse diferite ale unor categorii față de altele. Trebuie să îi protejăm pe cei vulnerabili”, a spus ministrul.

Sursa citată a adăugat că vor fi constituite echipe mixte de control și se va verifica în ce măsură este respectată strategia de vaccinare la nivelul centrelor de vaccinare.

”Suntem în curs de a verifica situaţia. Se vor face echipe mixte de control formate de către Corpul de control al Ministrului Sănătăţii şi direcţiile de sănătate publică pentru a verifica cum stau lucrurile în fapt la nivelul centrelor de vaccinare. E clar cred că pentru toată lumea că România, în acest moment în care în toată lumea este o problemă cu dozele de vaccin, nu poate să fie un sat fără câini. Asta înseamnă că ne trebuie sancţiuni. Am vorbit cu premierul despre introducerea de sancţiuni. Avem nevoie de sancţiuni pentru cei în măsură să verifice dacă strategia adoptată de Guvernul României este respectată la nivelul centrului de vaccinare. Există medici coordonatori pentru fiecare centru de vaccinare. În acest moment putem să îi asigurăm de cercetări disciplinare dacă nu vor respecta ceea ce s-a stabilit. Imediat vom putea să vorbim despre sancţiuni adoptate de către Guvernul României. Cererea este mai mare decât oferta producătorilor și prioritizarea este importantă tocmai pentru a îi proteja pe cei la risc“, a subliniat Voiculescu.

La nivel național, până la data de 27 ianuarie, erau vaccinate 530.000 de persoane. România se află în top 10 la nivel european în ceea ce privește numărul de vaccinări la mia de locuitori. 

0 notes
212 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *