Urmează o nouă etapă de relaxare a restricțiilor impuse în contextul pandemiei de COVID-19. Măsurile care intră în vigoare la 1 iulie

 -  -  1133


O nouă etapă de relaxare a restricțiilor impuse în contextul pandemiei de COVID-19 va intra în vigoare la data de 1 iulie, a decis joi Guvernul României.

”Astăzi am modificat anexele 2 şi 3 la hotărârea Guvernului privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, începând cu data de 12 iunie. Este vorba de noi relaxări, sunt mai multe. Aş vrea să vă prezint câteva: în spaţiile deschise sau închise, competiţiile sportive se pot desfăşura pe teritoriul României cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului, în anumite condiţii. Un număr mai mare de participanţi la spectacole, concerte, festivaluri publice şi private sau alte evenimente culturale organizate în aer liber, 2.500 de spectatori. Bineînţeles, peste această cifră, toate persoanele trebui să fie vaccinate. Se permite organizarea festivalurilor, desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivaluri publice şi private sau altor evenimente culturale cu participarea unui număr mai mare de 2.500 de spectatori cu asigurarea unei suprafeţe de 1 mp pentru fiecare persoană, inițial erau 2 mp, dar am redus și acest număr, precum şi cu purtarea măştii de protecţie. Mai multe persoane la evenimente private, nunți, botezuri, mese festive. 150 de persoane în exterior și 100 de persoane în interior. Tot la acest capitol, activitatea operatorilor economici este extinsă“, a declarat premierul Florin Cîţu.

Potrivit acestuia, restaurantele, cafenelele și barurile pot fi deschise până la ora 2 noaptea, la capacitate maximă. De asemenea, va fi prelungit programul cluburilor și al barurilor până la ora 2 noaptea, iar pensiunile și hotelurile pot caza la limita maximă.

Totodată, premierul a mai completat că domeniul HoReCa va fi scutit de plata impozitului până la data de 25 decembrie 2021. ”Scutim de plata impozitului specific domeniul HoReCa până la finalul anului, până la 25 decembrie 2021. Această scutire expira în această lună și atunci o prelungim o până la finalul anului”, a mai spus prim-ministrul.

Lista integrală a măsurilor poate fi consultată mai jos (cu mențiunea că art. 2 din document a fost eliminat și art. 4 a fost modificat, cu introducerea unui spațiu de minimum 1 mp/persoană).

0 notes
258 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *