Urmează zile cu ploi, intensificări ale vântului și răcire accentuată a vremii

 -  -  15


 

 

 

Mai multe localități din județul Bistrița-Năsăud sunt vizate de o avertizare nowcasting emisă de Administrația Națională de Meteorologie.

Potrivit acesteia, pe parcursul zilei de joi, 3 octombrie, până la ora 16:30 se vor semnala frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului care la rafală vor depăși 55…60 km/h; averse care vor cumula pe arii restrânse 20 … 25 l/mp. Localitățile vizate sunt Bistrița, Năsăud, Sângeorz-Băi, Feldru, Telciu, Prundu Bârgăului, Teaca, Lechința, Nimigea, Rebrișoara, Josenii Bârgăului, Dumitra, Livezile, Șintereag, Ilva Mica, Șieu-Măgheruș, Șieu, Salva, Rebra, Șieuț, Parva, Budacu de Jos, Mărișelu, Dumitrița, Galații Bistriței, Cetate, Urmeniș, Coșbuc, Monor, Sânmihaiu de Câmpie, Milaș, Runcu Salvei, Miceștii de Câmpie. 

De asemenea, la nivelul întregii țări este în vigoare și o informare meteorologică de ploi în general moderate cantitativ, fenomene de instabilitate atmosferică, intensificări temporare ale vântului, răcire accentuată. 

”Aria ploilor va fi în extindere dinspre vest și va cuprinde treptat toată țara. În intervale scurte de timp sau prin cumulare, cantitățile de apă vor depăși local 15…20 l/mp, izolat40 l/mp. Vor fi și perioade cu fenomene specifice instabilității atmosferice, în a doua parte a zilei de joi, 3 octombrie în special în Transilvania și Moldova, apoi și în regiunile sud-estice; se vor semnala averse, ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și izolat, posibil, vijelii și grindină. Vântul va avea local și temporar intensificări în majoritatea zonelor, cu viteze în general de 40…50 km/h”, arată Administrația Națională de Meteorlogie. 

În plus, vremea se va răci semnificativ pe parcursul zilei de joi (3 octombrie) în vest și nord-vest, iar vineri (4 octombrie) și în restul teritoriului.

15 bookmark
0 notes
354 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.