Ușeriu câștigă a doua oară maratonul Arctic!

Pe parcursul cursei de 566 de kilometri, sportivul a primit ingrijiri medicale pentru ca i-au aparut degeraturi la picioare. Organizatorii si medicii l-au sfatuit sa se opreasca, insa el nu s-a lasat. Dupa cursa a fost preluat de doctori. A parcurs in medie 3,5 kilometri pe ora si si-a doborat propriul record. A incheiat cursa in 159 de ore fata de anul trecut cand a avut nevoie de 173 de ore si 40 de minute.

Mesajul lui Ușeriu, înainte de start în maratonul infernal!

x4

“Înainte de a da iar cu fruntea de zidul alb, cel care mă așteaptă cu înfrigurare, vreau să mai spun un ultim lucru: absolut orice încurajare venită de la fiecare dintre voi, orice gând bun ajunge pe căi misterioase la mine. Știu că, la momentul oportun, toate aceste mă vor împinge cu un pas mai departe. Nu vă puteți imagina cât de mult contează să simt că nu alerg singur în această pustietate ostilă, unde există 23 de moduri diferite de a exprima cuvântul ‘zăpadă’. În 2 ore începem spectacolul. Finalul nu-l știm. Important că alergăm împreună. Vă mulțumesc din inimă. Până la capăt!” a postat Ușeriu, înainte de cursa nebună!

 

 

Final de infarct!

Pe pagina , tașuleasasocial au fost prezentate zilele în care Tibi Ușeriu a participat la maraton. mesajele postate pe această pagină au fost preluate de ziarele on-line și distribuite pe facebook și astfel mii de utilizatori au stat cu sufletu la gură, alături de Ușeriu.

“Tibi ajunsese la 9 dimineata in punctul de control, dar nu l-au lasat sa plece mai departe deoarece i se infectasera zonele degerate. A trebuit sa astepte venirea organizatorului pentru decizia finala, doctorul nu a fost de acord cu plecarea lui. Tibi a mincat, s-a odihnit si a dormit 4 ore, dupa care … ce o fi fost in sufletul lui, numai el stie.

zz2

zz11

 

 

 

 

 

 

 

 

“I-am zis : Daca voiai sa ma scoti din cursa, de ce nu m-ai scos dupa prima suta de metri ? Acuma nu ma poti opri !”

L-au lasat in final sa plece pe propria raspundere. Nu aveau cum sa il opreasca, ar fi plecat tragind si rulota lor dupa el. L-au pansat si l-au ingrijit cit au putut, si l-au lasat sa plece. O pasare trebuie sa zboare, nu o poti tine intr-o colivie.
Tibi este un model, dar ideea este sa raminem cu ceva dupa toata nebunia asta frumoasa. Am aflat ca putem darui si ca putem face multe impreuna.  Cu acestea vom ramine si dupa ce cursa s-a terminat, pentru ca de fapt cursa nu se termina niciodata. Orice final este un nou inceput, si povestea nu se termina, povestea merge mai departe.

Tibi a cistigat si anul acesta. A reusit sa faca imposibilul posibil.” a transmis Tășuleasa Social prin intermediul paginii de facebook.Caricatură

Ziar de Bistrita