Politic

USR Bistrița-Năsăud se opune majorării tarifelor pentru serviciul de salubrizare

 -  - 


USR Bistrița-Năsăud se opune majorării tarifelor pentru serviciul de salubrizare, spune consilierul local Nicolae Pavelean.

La fel cum ne-am opus majorărilor tarifelor la apă și canalizare. Prin vocea reprezentanților USR în Consiliul Local al Municipiului Bistrița, astăzi am aprobat proiectul de hotărâre care mandatează viceprimarul municipiului Bistrița să voteze împotriva majorărilor de tarife și noilor taxe propuse de ADI Deșeuri, instituție condusă de fostul viceprimar PSD, Cristian Marius Niculae. Proiectul în forma propusă de ADI Deşeuri Bistrița-Năsăud nu îndeplineşte toate condiţiile de legalitate şi de oportunitate, din punctul de vedere al municipiului Bistriţa și al cetățenilor săi, întrucât majorarea de tarife propusă este semnificativ mai mare față de tarifele actuale”, a scris pe Facebook Nicolae Pavelean.

Consilierul local USR Bistrița-Năsăud precizează că fundamentarea tarifelor majorate este făcută în baza unor viitoare investiții pentru reformarea sistemului actual de colectare a deșeurilor.

”Majorări ale tarifelor pentru serviciul public de salubrizare și colectarea deseurilor au fost aprobate și anii trecuți, iar promisiuni de reformare a sistemului actual de colectare a deșeurilor au fost făcute în nenumărate rânduri, însă condițiile actuale de colectare și gestionare a deșeurilor sunt încă departe de a oferi un serviciu performant de gestionare a acestora. Serviciul public de salubrizare și colectare a deșeurilor din Municipiul Bistrița trebuie îmbunătățit semnificativ pentru a fi unul performant, la standarde europene și doar atunci vom putea discuta de majorări ale tarifelor”, a adăugat Nicolae Pavelean.

107 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.