USR Bistrița- Năsăud și-a finalizat lista la Parlamentare! Lorand Toth (la deputați) și Emilian Gabor (la Senat)! Deputatul Cristina Iurișniți și Lorant Sas (președinte PLUS) rămân acasă!

 -  -  1541


USR – PLUS și-a desemnat lista pentru alegerile parlamentare! Președintele filialei județene, Lorand Toth a prins locul 1 pe listă la Camera Deputaților iar Emilian Gabor a prins locul 1 la Senat!

Deputatul Cristina Iurișniți și Lorant Sas președinte PLUS sunt marii învinși ai alegerilor interne!

Cum s-a votat! USR zdrobește PLUS și își impune parlamentarii!

Inițial, sistemul de vot s-a vrut a fi electronic, dar din cauza suspiciunilor s-a trecut la vot fizic! Alegerile au avut loc duminică seara, la sediul PLUS din Bistrița!

La alegerile pentru desemnarea candidaților la parlamentare, în total au votat 114 membri de partid, din tot județul! S-a votat în sistem Eurovision și fiecare delegat a putut vota 3 candidați, acordând 5 voturi, 3 voturi sau 1 vot pentru fiecare înscris la Camera Deputaților.

Pentru candidații de la Senat s-a putut acorda 1 singur vot.

Lorant Sas a fost aproape să prindă 1 loc eligibil și a fost la doar 13 voturi distanță!

Organizația PLUS rămâne pe dinafară deși au încercat să-l impună pe Lorant Sas pe locul 1 la Camera Deputaților. După numărarea buletinelor, Lorant Sas (președinte PLUS) a luat 241 de voturi, iar Lorand Toth (președinte USR) a luat 265 de voturi .

Teoretic, 13 voturi mutate dintr-o parte într-alta ar fi schimbat ordinea la Camera Deputaților.

Lorant Sas – președinte PLUS
Lorand Toth președinte USR BN

La Senat, Emilian Gabor prinde 1 loc eligibil, la doar 5 voturi diferență!

Emilian Gabor a candidat pentru 1 loc la Senat și a adunat 58 de voturi! Pe locul 2 s-a clasat Zaharia Rus, care a adunat 50 de voturi . Așadar, locul de senator s-a decis la doar 5 voturi, dacă mutăm 5 voturi dintr-o parte într-alta, se inversează locurile.

De menționat că Emilian Gabor e-n cărți pentru funcția de viceprimar la Năsăud!

Cristina Iurișniți rămâne pe dinafară și NU prinde loc eligibil! Deputatul în funcție a ieșit pe locul 4, după ce a adunat doar 80 de voturi!  

Scorul alegerilor interne:

Camera Deputaților:

Lorand Toth – 265 de voturi

Lorant Sas – 241 de voturi

Dolha Alin  – 92 de voturi

Cristina Iurișiți  – 80 de voturi

Darius Salaci – 42 de voturi

Cristina Călugăr – 23 de voturi

Gabor Emilian – 11 voturi

Senat:

Emilian Gabor – 58 de voturi

Rus Zaharia – 50 de voturi.

Voicu Sorin – 4 voturi

2 voturi anulate .

Proceural, lista de candidați urmează a fi analizată de Biroul Național!

Mesajul lui Călin Stan, președintele USR pe Bistrița, cel care este “creierul” operațiunilor USR!

“Lorand poate fi descris drept un excelent profesionist în vârstă de 37 de ani. De profesie este inginer constructor, implicat în numeroase proiecte și lucrări care au fost armonios finalizate. Din punct de vedere politic, este artizanul formării grupului USR Bistrița-Năsăud încă din anul 2016. Prin urmare, considerăm că Lorand Toth, susținător al oamenilor integri și drepți care nu au mai făcut politică, este cea mai bună alegere pentru județul Bistriția-Năsăud din partea USR PLUS.

Mulțumim tuturor colegilor pentru implicare și efortul depus!

În final, mulțumim doamnei deputat Cristina Iurișniți pentru mandatul din perioada 2016-2020, mandat în care s-a remarcat printr-o activitate intensă în domeniul educației, concretizată cu numeroase proiecte și legi care s-au dovedit a fi începutul unei adevărate reforme în educația din România.

Așadar, dragi colegi, continuăm să promovăm prin propriile forțe politica oamenilor tineri ai USR PLUS.

Felicitări învingătorilor! Împreună spre victorie la parlamentare alături de USR PLUS!!!” – a transmis Călin Stan.

USR-iștii au reușit să obțină o victorie riscantă în fața celor de la PLUS și astfel Lorand Toth prinde 1 loc eligibil la Camera Deputaților. Lui Lorant Sas i-au lipsit doar 13 voturi (care puteau fi asigurate de 3 delegați).

Fuziunea USR – PLUS este dificil de realizat la Bistrița, dar alegerile de duminică arată că USR deține infrastructură de partid superioară celor de la PLUS și controlează organizațiile din întreg Județul!

0 notes
666 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *