”USR își asumă un rol mult mai activ pe scena politică. Am cerut să intrăm la guvernare!”

 -  -  1193În contextul politic actual, deputatul USR Cristina Iurișniți afirmă că partidul din care face parte ia în calcul două scenarii, în unul dintre acestea intenționând chiar să intre la guvernare.

”Săptămâna aceasta a fost o săptămână de foc. Suntem în criză politică, pentru că știm cu toții ce s-a întâmplat miercuri în Parlamentul României. Discursurile ipocrite au atins cote maxime. (…) Noi trebuie să știm foarte clar că a fost un blat, un târg, o înțelegere între Orban, președintele Iohannis și Ciolacu, pentru a  demara anticipatele. Bineînțeles, s-a sacrificat turul doi pentru alegerile locale. Însă, trebuie să amintim tuturor că peste 67 la sută dintre români își doresc alegeri locale în două tururi”, a declarat Cristina Iurișniți.

În aceste condiții, deputatul USR de Bistrița-Năsăud este de părere că ”ne îndreptăm cu pași siguri spre alegerile anticipate. A căzut Guvernul Orban, urmează Guvernul Orban II. Prin urmare, săptămâna viitoare vom asista la învestirea noului Guvern, urmează audierea miniștrilor și din nou reluăm procedura”.

În acest context, parlamentarul bistrițean susține că formațiunea politică din care face parte ia în calcul două scenarii.

”USR își asumă un rol mult mai activ pe scena politică. În acordul nostru cu PNL am avut condiția alegerii primarilor în două tururi la alegerile locale. Nu s-a respectat acest lucru. (…) Din această cauză noi vom deveni un jucător pe scena politică. Am cerut să intrăm la guvernare, am venit cu o propunere de ministru – Dacian Cioloș, asta dacă se merge pe continuitatea unui guvern, dacă PSD nu acceptă anticipate. În schimb, dacă merge pe al doilea scenartiu – cel dorit de președinte și de Guvernul Orban – noi vom continua pe această cale a anticipatelor, prin susținerea acestei direcții. Așa că avem aceste două scenarii – USR susține anticipatele, dar dacă nu vor fi vrem să participăm și să contribuim la guvernare pentru a ne asigura că viitorul guvern va da un OUG pentru primari în două tururi. Sună utopic, dar noi trebuie să ne facem datoria și să ducem mai departe ce ne-am asumat ca partid. Suntem consecvenți pe aceste declarații și pe aceste direcții politice”, a mai adăugat Cristina Iurișniți.

0 notes
318 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *