USR-iștii ies la ATAC și cer Ordonanță de ANULARE a pensiilor oferite-cadou foștilor primari: „Avem nevoie de o nouă categorie de privilegiați în România?”

 -  -  1228


Pensiile speciale ale primarilor nu au intrat niciodată în plată, chiar dacă ele au fost introduse prin Codul Administrativ în 2019. Foștii primari și președinți de Consilii Județene ar putea beneficia de pensii-speciale de la 1 ianuarie 2022, deoarece punerea în plată a fost amânată prin Ordonanță de Urgență, de Guvernul Orban (O.U.G 226 din 2021).

USR-iștii cer Ordonanță de Urgență pentru ANULAREA pensiilor speciale ale primarilor!

„PNL și PSD mai au timp până la sfârșitul anului să anuleze pensiile speciale pentru primari și președinți de consilii județene.

De la 1 ianuarie, baronii vor intra în categoria privilegiaților cu pensii speciale, un cost de 600 de milioane de lei anual, pe care va trebui să-l suportăm din taxele și impozitele noastre.

În timp ce peste 900.000 de pensionari trăiesc din pensia minimă, PNL și PSD pregătesc pensii speciale care pot ajunge la peste 7.000 de lei pentru foștii președinți de consilii județene cu trei mandate sau mai mult.

Avem nevoie de o nouă categorie de privilegiați în România? PNL și PSD au timp 29 de zile să ofere un răspuns.

Au timp să dea o OUG pentru a anula această nouă categorie de pensii speciale.” – a postat Lorand Toth, președintele USR pe Bistrița – Năsăud.

Impactul financiar al aplicării legii care dă indemnizații speciale aleșilor locali ar fi de peste 100 de milioane de euro anual.

1378660cookie-checkUSR-iștii ies la ATAC și cer Ordonanță de ANULARE a pensiilor oferite-cadou foștilor primari: „Avem nevoie de o nouă categorie de privilegiați în România?”
0 notes
353 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.