Ultimele noutati

Cum încearcă Doina Pană “să-l scoată” pe city-managerul judecat pentru fals în înscrisuri! Răspuns la întrebarea: “Credeți că imaginea lui George Avram, trimis în judecată, lezează partidul?” Avram ar fi zis că la Revoluție a fost la București, la Baricadă, dar o Bistriță întreagă confirmă că era în fața Județenei de Partid, venit din Fabrica Mecanică!

Doina Pană și Ioan Deneș au participat astăzi la o conferință de presă în care au prezentat realizările Guvernului Grindeanu!
Referitor la cazul managerului George Avram trimis în judecată pentru fals în înscrisuri, deputatul Doina Pană consideră că în România s-a ajuns la o situație hilară, în care cei judecați trebuie să-și dovedească nevinovăția, fără a beneficia sin START de această prezumție!

 

Reporter: – Ca reprezentanți ai PSD, considerați că imaginea domnului George Avram, manager al orașului, lezează partidul, fiind trimis în judecată?

Doina Pană: În general premisa de nevinovăție trebuie să meargă până în capăt, la oricine, chiar și la cine a suferit o primă condamnare mai are dreptul la o cale de atac, dar până în care nu va exista o sentință clară în acest sens…. La noi în România s-a ajuns la o extremă nefericită, adică NU trebuie cineva să-ți dovedească vinovăția, ci tu să-ți dovedești nevinovăția…
și din start din momentul în care ai fost acuzat printr-un rechizitoriu, prin ceva… ți s-a dat verdictul că ești vinovat. NU, trebuie să venim la normalitate ! În momentul în care ți s-a dat o sentință judecătorească definitivă și irevocabilă , deci NU mai ai nicio cale de atac și spune că ești vinovat, atunci DA, ești vinovat. Până atunci… este colegul meu , el spune că este absolut totul în regulă. Și el spune că își va demonstra nevinovăția, ceea ce e o aberație, și NU asta trebuie să se întâmple ci unii să demonstreze că tu ești vinovat! Așteptăm acel moment, eu chiar sper să se adeverească ceea ce dumnealui spune!

ddr

Conform rechizitoriului procurorilor, George Avram și Ioan Blaga și-ar fi modificat memoriile aflate în dosarele personale de revoluționari, urmărind atestarea în mod mincinos a unor fapte și împrejurări necorespunzătoare adevărului, reieșind că, pe 21 decembrie 1989, ar fi participat la activități revoluționare în zona Hotelului Intercontinental din București, deși, în realitate, în perioada în cauză, s-au aflat pe raza județului Bistrița. În schimbul promisiunii că îi va determina pe membrii comisiei să le admită contestațiile, inculpatul Iosef Ionel a pretins de la inculpații Avram George și Blaga Ioan, câte 6000 de euro.

 

Ioan Blaga, celălalt revoluționar trimis în judecată alături de Avram a RECUNOSCUT că a fost alături de Avram la București și a falsificat acte din dosarul revoluției: “am făcut un urât fals mincinos” dar “NU sunt un revoluționar de carton!”

“Acesta (Iosif Ionel președintele “Organizaţia luptătorilor pentru cinstirea memoriei  eroilor martiri din 16-21 decembrie 1989”_ a venit pe la Bistriţa şi ne-a explicat că-i pare rău că noi nu avem condiţii să intrăm pe Ordonanţa 95, cu rol determinant, întrucât la Bistriţa, nu s-a tras, n-au fost morţi, răniţi sau arestaţi dar că va face el cumva pentru noi cei care am fost în balcon. Şi am făcut un urât fals mincinos!” a recunoscut Ioan Blaga într-un material trimis la redacția “Ziar de Bistrița” și publicat în timpul cercetării penale. 

page-400-404x400Ioan Blaga își ia inima în dinți și spune ADEVĂRUL: “am făcut un urât fals mincinos” dar “NU sunt un revoluționar de carton!” Despre Revoluția de la Bistrița și scenele teribile din acele zile fierbinți: “Mi-am pus viaţa în pericol real!”

 

 

 

Managerul orașului, George Avram a fost trimis în judecată alături de Ioan Blaga. Cei doi sunt acuzați de cumpărare de influență și fals în înscrisuri pentru obținerea certificatului de revoluționar cu rol determinant. și implict a indemnizației de 2.200 de lei pe lună.

 

 

Citiți și:


aa1-Copy-400

George Avram, trimis în judecată în dosarul “revoluția pe 500 de euro”: “NU-mi dau demisia, NU mă consider vinovat!”. La dosar scrie că pe 21 decembrie 1989, ar fi participat la activități revoluționare în zona Hotelului Intercontinental din București!
Comentarii

  • Fă, Doina! Ciocu mic. Cu toate ca in decembrie, 1989 la Bistrița a fost o mișcare de protest spontană, iar în oraș nu s-a tras nicun foc de armă, o serie de luptători anti-comunism dețin certificate de revoluționari, care atestă „faptele de curaj” de care au dat dovadă în revolutia din 1989. Bistrița mai are doar 3 revoluționari, după modificărle aduse legii: George Avram, Ioan Bența și Ioan Blaga. Cei 3 au luat acest titlu în urma unui scenariu fals, prin care cei 3 ar fi fost la baricada din București din 21 decembrie, după care ar fi venit la Bistrița să pornească iureșul din Zona Industrială. In legatura cu falsul, Ioan Bența a facut public un auto-denunț dupa care D.N.A a intrat pe fir. Conform denuntului, George Avram ar fi făcut uz de fals pentru obținerea certificatului de „revoluționar cu rol determinant”.
    La sfârșitul lunii februarie 2016, presedintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind conferirea titlului de „Luptator pentru Victoria Revolutiei Romane din Decembrie 1989 – Luptator cu Rol Determinant” pentru aproape 1.700 de persoane. Miza consta in indemnizația de 2.200 de lei pe lună, care se acordă indiferent de starea materială a acestora.
    Vezi: http://www.presidency.ro/files/userfiles/anexa_decret_revolutionari.pdf

Caricatură

Ziar de Bistrita