Valoarea punctului de pensie ar putea creşte cu 14% de la 1 septembrie 2020

 -  -  949Valoarea punctului de pensie ar putea crește cu 14% de la 1 septembrie 2020, respectiv de la 1.265 lei la 1.442 lei, potrivit proiectului de rectificare bugetară publicat de Ministerul Finanţelor Publice (MFP).

Se propune ca începând cu 1 septembrie 2020 valoarea punctului de pensie să fie majorată cu 14%, respectiv de la 1.265 lei la 1.442 lei. Totodată, se propune majorarea începând cu aceeaşi dată a indemnizaţiei minime sociale pentru pensionari, cu 14%, de la 704 lei la 800 lei“, se arată în nota de fundamentare a proiectului de rectificare.

Potrivit ministrului Finanţelor Publice, Florin Cîţu, această creștere reprezintă ”cea mai mare sumă pe care o vom vedea în plus la punctul de pensie”.

“Încă din primul moment am spus că vom creşte pensiile în 2020 şi astăzi trebuie să vin în faţa dumneavoastră şi să vă spun: da, în România, vor creşte pensiile în 2020. Punctul de pensie, valoarea punctului va avea cea mai mare creştere, cea mai mare sumă pe care o vom vedea în plus la punctul de pensie, pe care am avut-o vreodată. PSD, niciodată, nu a mărit pensiile cu această sumă, deşi a avut perioade de creştere economică una după alta, trei ani de zile, nu datorită lor ci datorită contextului economic internaţional şi tot nu au mărit pensiile cu această sumă“, a precizat Cîţu.

Conferinţă de presă susţinută de ministrul Finanţelor, Florin Ciţu, pe tema rectificării bugetare

Conferinţă de presă susţinută de ministrul Finanţelor, Florin Ciţu, pe tema rectificării bugetare

Publicată de Florin Cîţu pe Joi, 13 august 2020
0 notes
74 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lentile-contact-colorate.net