Politic

Valoarea tichetelor de masă, majorată de la 1 iulie

 -  - 


Începând cu data de 1 iulie, valoarea unui tichet de masă va crește la 30 de lei, după ce Camera Deputaților a adoptat miercuri un proiect de lege în acest sens, a anunțat deputatul PSD Daniel Suciu.

Am promis românilor, prin pachetul social susţinut de PSD şi promovat de coaliţia guvernamentală, că vom majora valoarea tichetelor de masă la 30 de lei. Și ne-am ţinut de cuvânt!”, a precizat Daniel Suciu.

Potrivit parlamentarului bistrițean, măsura face parte din pachetul social „Sprijin pentru România”.

Proiectul legislativ mai prevede că angajatorii pot oferi, suplimentar, în luna iulie, tichete de masă cu o valoare egală diferenței dintre valoarea stabilită, de până la 30 lei/tichet de masă pe zi și valoarea stabilită pentru luna iunie 2022, în acord cu zilele lucrate în această lună.

Mai mult, organizațiile sindicale pot acorda din bugetul propriu, ocazional, tichete cadou pentru membrii săi, chiar dacă nu sunt angajați în cadrul organizației sindicale. Valoarea și frecvența cu care se vor acorda aceste tichete cadou ar urma să fie stabilită de către cei din conducerea sindicatului în cauză.

77 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.