Vânt și precipitații în cea mai mare parte a ţării, până joi seara

 -  - 


Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare meteo de intensificări ale vântului și precipitații moderate cantitativ pentru cea mai mare parte a țării și o atenţionare cod galben de intensificări ale vântului pentru câteva județe din țară, ambele valabile pe parcursul zilelor de miercuri și joi.

Astfel, în intervalul 15 martie, ora 16:00 – 16 martie, ora 20:00, va fi în vigoare informare meteorologică de intensificări ale vântului și precipitații moderate cantitativ.

Precipitațiile se vor extinde treptat dinspre vest și vor cuprinde cea mai mare parte a țării. Vor fi ploi, iar în noaptea de miercuri spre joi (15/16 martie) și în prima parte a zilei de joi în dealurile vestice, dar și în zonele mai joase din Maramureș, Transilvania și nord-vestul Moldovei se vor semnala și lapovițe și ninsori. La munte, din seara zilei de miercuri vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent în Carpații Occidentali și vestul Carpaților Meridionali. Pe alocuri, cantitățile de apă vor depăși 10…15 l/mp. Vântul va avea intensificări temporare în regiunile vestice, iar din dimineața zilei de joi și în cele estice, sud-estice, precum și pe crestele montane, cu viteze în general de 45…55 km/h”, arată ANM.

De asemenea, în intervalul 15 martie, ora 18:00 – 16 martie, ora 18:00, câteva județe din țară vor fi vizate de o atenționare cod galben de intensificări ale vântului. 

”În intervalul menționat, local și temporar, mai ales în zona de câmpie din Crișana și Banat vor fi intensificări ale vântului cu viteze de peste 55…60 km/h”, mai precizează meteorologii.

În ceea ce privește județul Bistrița-Năsăud, Meteo.BN precizează: ”vremea va deveni în general închisă, cu vânt slab in zonele joase dar cu unele intensificări la munte, unde, temporar, va fi tare. Spre seară, dinspre vestul teritoriului, aria de precipitații va fi în extindere. Va ploua, la început, apoi în zonele montane și submontane, vor predomina ninsorile in timp ce până joi dimineață, precipitații mixte slabe sunt posibile si in zonele joase de relief. Temperaturile maxime, în scădere față de intervalul precedent, se vor încadra în general între 8°C în zonele submontane și 12/13°C la podiș, iar cele minime de mâine dimineață, vor coborî spre 0°C în depresiuni și spre 3°C in zonele joase din vestul județului. La Bistrița, vremea va deveni în general închisă. Spre seară va ploua, iar apoi, în noaptea de miercuri spre joi, sunt posibile precipitații mixte slabe. Maxima va atinge 12°C iar minima de mâine va scădea spre 2°C”.

Vizualizări 875 

bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.