Vasile Bar, preşedintele CCI Bistriţa-Năsăud: ”Este o perioadă în care în orice business este nevoie de calm, inspiraţie şi adaptare”

 -  -  1111


Mediul de afaceri local trebuie să rămână unit și oamenii de afaceri trebuie să fie deschiși schimbării și să își adapteze business-urile la situația pandemică actuală, este de părere președintele Camerei de Comerț și Industrie (CCI) Bistrița-Năsăud, Vasile Bar. În opinia acestuia, criza actuală ar putea reprezenta o oportunitate pentru mediul de afaceri de a se dezvolta prin intermediul unor parteneriate publice-private.

Este un moment greu pentru mediul de afaceri local. Cu toții facem eforturi pentru a reuși să depășim acest impas. Este greu de crezut cât de mult și în ce mod s-a schimbat lumea. Într-o fracțiune de secundă, un virus apărut la celălalt capăt al lumii a provocat o pandemie. De la o zi la alta, modul nostru de viață s-a schimbat și am trecut de la rutina zilnică la lupta vieții noastre. (…) Trebuie să conlucrăm mai strâns ca niciodată. Încurajăm la unitate și la solidaritate. (…) Frica și diviziunea să o transformăm în încredere și în dorința de a lupta pentru a ne fi bine împreună”, a declarat Vasile Bar în deschiderea ediției 2020 a Topului Firmelor – eveniment  dedicat mediului de afaceri bistrițean.

Președintele CCI Bistrița-Năsăud a adăugat că, în opinia sa, oamenii de afaceri trebuie să își adapteze business-urile ținând cont de situația pandemică actuală.

Credem în exemplul personal, în talentul local, în deschiderea și adaptarea tuturor la schimbare. Este o perioadă în care în orice business este nevoie de calm, inspirație și putere de adaptare a produselor și serviciilor la nevoile nou-create. Este o perioadă propice schimbărilor, iar românii sunt deschiși la schimbări”, a completat Bar.

Totodată, acesta a completat că statul trebuie să continue să se implice în susținerea mediului de afaceri local.

Este și o perioadă în care statul trebuie să înțeleagă cât de importantă este cultivarea unui dialog public-privat pentru dezvoltarea României. Faptul că a existat deschidere din partea autorităților pentru adoptarea soluției de a acorda șomajul tehnic este un lucru bun, dar acest dialog nu trebuie să fie doar de moment. Acesta trebuie să fie real, intens și pe termen lung. Credem că această criză este o oportunitate pentru mediul de afaceri pentru a se dezvolta prin parteneriatul public privat”, a mai spus Vasile Bar.

Președintele CCI Bistrița-Năsăud a subliniat că este fundamental mediul de afaceri să rămână unit, pentru a demonstra că adevăratele greutăși pot fi depășite.

Încurajez mediul de afaceri local să continue lupta pentru a reuși să depășească cu bine provocările acestui an. Împreună putem demonstra că județul Bistrița-Năsăud dispune de firme puternice și de lideri de piață bine plasați la nivel național și internațional”, a încheiat Bar.

0 notes
236 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *