Politic

Vasile Dîncu a demisionat din funcția de ministru al Apărării Naționale

 -  - 


Vasile Dîncu a demisionat din funcția de ministru al Apărării Naționale, motivând că la baza deciziei sale stă „imposibilitatea colaborării” cu preşedintele Klaus Iohannis. 

Anunțul cu privire la demisie a fost făcut chiar de Vasile Dîncu, printr-un mesaj postat pe o rețea de socializare.

”În cursul acestei dimineți, am înaintat Prim Ministrului României, Nicolae Ciucă, demisia mea din funcția de ministru al apărării naționale. 

Redau, mai jos, textul integral:

Domnului Prim Ministru al Guvernului României

Nicolae – Ionel Ciucă

DEMISIE

Subsemnatul Vasile DÎNCU, membru al Guvernului României, deținător al portofoliului apărării, vă rog să luați act de demisia mea din această funcție.

Motivez gestul meu prin perspectiva imposibilității colaborării cu Președintele României, comandantul suprem al Armatei. Consider necesară retragerea mea din această funcție pentru a nu prejudicia în niciun fel procesele de decizie și programele care necesită fluiditate pe întreg lanțul de comandă și pentru a nu bloca o serie de proiecte absolut necesare pentru funcționarea optimă a Ministerului Apărării Naționale și a Armatei Române.

Domnule Prim Ministru, vă mulțumesc pentru colaborarea onestă și deschiderea de care ați dat dovadă pe tot parcursul activității guvernamentale comune și vă asigur de tot sprijinul meu pentru toate proiectele și programele Ministerului si Armatei Române, din calitatea de senator, membru în Parlamentul României”, a transmis Vasile Dîncu.

Reamintim că, zilele trecute, Vasile Dîncu a fost taxat atât de președintele Klaus Iohannis, cât și de premierul Nicolae Ciucă și de președintele PSD, Marcel Ciolacu, pentru declarațiile pe care le-a făcut din postura de ministru cu privire la posibile negocieri Ucraina – Rusia.

Vasile Dîncu este originar din județul Bistrița-Năsăud și a ocupat fotoliul de ministru al Apărării Naționale din luna noiembrie a anului 2021 și până în prezent.

146 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.