Vechile conducte de gaze naturale de pe 11 străzi din Bistrița vor fi înlocuite. Vezi pe ce străzi se vor executa lucrări!

 -  -  1145Compania de distribuţie de gaze naturale şi electricitate a Grupului E.ON în România, Delgaz Grid, a solicitat Agenției pentru Protecția Mediului Bistrița-Năsăud emiterea avizului pentru a putea demara o serie de lucrări pe mai multe străzi din municipiul Bistrița pe care intenționează să înlocuiască conductele de gaze naturale.

Potrivit proiectului depus la APM B-N, urmează să se execute lucrări pe 11 străzi: Ioan Slavici, Lempeş, Piaţa Petru Rareş, Poligonului, Subcetate, Iancu Jianu, Zefirului, Labirint, Valea Slătiniţei, Drumul Cetăţii și Simion Mândrescu.

În proiect se precizează că se va înlocui rețeaua existentă de gaze naturale cu lungime totală de 2.034 m, dar și 88 de branșamente de gaze naturale în lungime de 528 m. Totodată, se motivează că actualele conducte din oțel trebuie schimbate din cauza vechimii și a uzurii și se vor înlocui cu conducte din polietilenă, care vor fi montate numai subteran pe domeniul public (în zonele adiacente drumului și pe spațiu verde, fără tăiere de pomi/arbori). Vechile conducte din oțel vor demonte și transportate la un centru de reciclare.

La terminarea lucrărilor se va dezafecta zona organizării de şantier, se vor îndepărta atât materialele rămase neutilizate, cât şi deşeurile rezultate în timpul lucrărilor, iar suprafeţele de teren afectate de lucrările de execuţie vor fi aduse la starea iniţială, se mai arată în proiectul depus la APM B-N.

Anul trecut, compania de distribuţie de gaze naturale şi electricitate a Grupului E.ON în România – Delgaz Grid a investit peste 8,5 milioane de lei pentru modernizarea a 62 kilometri de conducte şi branşamente de gaze naturale din judeţul Bistriţa-Năsăud. Cele mai importante investiţii au fost derulate în municipiul Bistriţa şi localităţile Şopteriu, Matei, Delureni şi Orosfaia.

În municipiul Bistriţa, compania a înlocuit peste 16.5 de kilometri de conducte şi branşamente, fiind investite circa 4.65 milioane de lei, ceea ce reprezintă peste 50% din valoarea totală a investiţiilor la nivelul judeţului. A fost modernizat sistemul de distribuţie a gazelor naturale care deserveşte consumatorii de pe mai multe străzi din municipiu, printre care străzile Ţibleşului, Valea Budacului, Grănicerilor, Tudor Vladimirescu, Mărăşeşti, Mărăşti, Oituzului, Gavril Tripon, Plopilor şi Trandafirilor.

0 notes
270 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *