FOTO: Verificări în bazele de deszăpezire de pe raza județului Bistrița-Năsăud

 -  -  1195


În bazele de deszăpezire ale județului Bistrița-Năsăud se efectuează verificări, autoritățile locale încercând astfel să vadă în ce măsură este asigurat stocul de material antiderapant necesar pentru deszăpezirea drumurilor. 

”Sub coordonarea prefectului județului, astăzi au avut loc verificări în bazele de deszăpezire din Bistrița, Tiha Bârgăului, Piatra Fântânele, Năsăud și Rodna, iar mâine echipele delegate vor finaliza acțiunile bazele din Beclean, Salva, Dealu Ștefăniței, Sărățel, Șieu, Teaca și Lechința”, precizează reprezentanții Instituției Prefectului județului Bistrița-Năsăud.

Astfel, în urma controalelor s-a stabilit că pentru drumurile județene există în momentul de față un stoc de nisip de 81,88 tone, 5.413,96 tone de sare și 17 tone de clorură de calciu, urmând ca aceste stocuri să fie completate pe măsura consumării și conform graficului de aprovizionare. Totodată, sunt pregătite de intervenție 24 utilaje de deszăpezire.

De asemenea, 1.000 m liniari de parazăpezi au fost montați în zona Tinuța – Piatra Fântânele.

Conform planului de iarnă 2019-2020, pentru drumurile Naționale din administrarea Secției de Drumuri Naționale Bistrița, sunt prevăzute 12.225.2 tone de sare și 18 tone de clorură.

Întreținerea curentă pe timpul sezonului rece 2019-2020 este asigurată de societățile SC DACIA ASPHALT SRL (pentru drumurile naționale) și SC DIMEX 2000 COMPANY SRL Rebrișoara și Societatea LUCRĂRI DRUMURI ȘI PODURI SA BISTRIȚA (pentru drumurile județene), cu care Consiliul Județean Bistrița-Năsăud are încheiate contracte.

0 notes
320 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *