Ultimele noutati

Primarul Crețu, despre cositul ierbii dintre blocuri: “îi invit pe cetățeni să participe”. Zice că înainte să vină EL primar, spațiile din jurul blocurilor erau cosite de asociațiile de locatari!

Primarul Crețu vrea implicare din partea asociațiior de locatari pentru întreținerea spațiilor verzi din municipiu. Edilul susține că pe volutari îi va sprijini cu unelte, cu materiale.

Până acum, Crețu lucra cu pușcăriașii! De aceea în fiecare an era prins în off-side! După 2 mandate și-a dat seama că trebuie contract pe 4 ani cu firmă specializată! Contractul: 30.000 de euro!

În cele două mandate ale lui Ovidiu Crețu, Primăria Bistrița colabora cu Penitenciarul Bistrița și în fiecare an aceste operațiuni demarau cu întârziere. În ultimii 3 ani, abia în luna iunie se finaliza “prima coasă” și operațiunea era reluată în luna septembrie, acolo unde era cazul. După 2 mandate, Crețu a organizat o licitație pentru externalizarea acestui serviciu.

 

 

 

 

 

 

 

Contractul pe 2017 este estimat la 30.000 de euro și se vor deconta lucrările executate. Firma Coces Trans SRL a câștigat acest contract cu 0.24 lei pe metru pătrat, deși s-au clasat pe locul 2. Asta deoarece o altă firmă, din Sibiu care a câștigat inițial contractul cu Primăria Bistrița s-a retras subit. În principal vor fi toaletate spațiile verzi de pe aleile principale și din zonele centrale.

Pentru buruienile dintre blocuri, primarul Crețu îi invită pe locatari să-și ia coasa în spinare și să treacă la treabă!

 

“Înainte să vină Crețu primar, spațiile din jurul blocurilor erau cosite de asociații. Primăria NU intervenea în acea perioadă pentru a cosi zonele dintre blocuri. Noi ne-am implicat în 2009 – 2010 să facem acest lucru și toată lumea s-a obișnuit repede-repede cu acest confort și a spus: Primăria să facă lucrul acesta. Eu îi invit din nou pe cetățeni să participe la frumusețea orașului și NU cred că este o problemă ca în jurul tuturor blocurilor (sunt unele blocuri care fac lucrul ăsta) să existe astfel de oameni. Îi putem sprijiini cu unelte, cu materiale astfel încât să asigure întreținerea spațiilor verzi a blocurilor în care locuiesc ei și apropiații lor.”  a declarat primarul Bistriței la AS-TV.

567.439 metri patrati este suprafața totală pe care trebuie să o întrețină firma care a câștigat contractul cu Primăria Bistrița. Dacă se impun lucrări în plus, acestea vor fi facturate la același tarif!

Citiți și:


page3-404x400

Domnu’ primar, cum puteți premia cea mai frumoasă grădină cu flori și tot orașul să fie plin de BĂLĂRII? Bistrița europenă e de fapt JUNGLA amazoniană!
Comentarii

  • Balan Marius- ingrijitor al STATULUI.

    Pe FOND primarul are dreptate. Nu am crezut ca o sa spun asta. Atrag insa atentia ca am fost singurul bistritean care am cerut asa ceva la o dezbatere publica pe buget, nu mai stiu exact in care an. Am cerut ca Primaria sa cumpere moto-cositoare electrice si sa le dea in custodia asociatiilor de proprietari. Cred ca multi oameni de pe la blocuri ar fi avut timpul necesar sa isi rezolve astfel treaba. Dar propunerea mea nu a fost luata in serios de CRETU, pt. ca nu-i asa ,ea nu a venit de la un pesedist cu staif, ci de la un ecologist care nu trebuie luat in serios.
Caricatură

Ziar de Bistrita