Ultimele noutati

Verzii joacă TARE pe final de campanie! Super-dezbatere pentru salvarea satului românesc, agricultura BIO și viitorul României !

Partidul Verde încheie în forță campania electorală cu o dezbatere interesantă, transmisă LIVE pe facebook. Dezvoltarea durabilă, agricultura bio.  Au fost invitați o serie de ONG-iști, reprezentanți ai presei locale, lideri de partid sau simpatizanți ai verzilor.

Verzii candidează cu :

– jurnalistul Lucian Moldovan la Camera Deputaților

– Ambruș Ștefan la Senat.

Cristi Țetcu și Marius Bălan coordonează din linia a doua și continuă să se ocupe de organizarea filialei județene prin implicarea oamenilor de valoare în dezbateri și acțiuni pe teme stringente. Produsele românești, agricultura, stoparea înstrăinării terenurilor au fost subiectele pe care s-a axat dezbaterea verzilor.

 

 

 

 

 

 

Lucian Moldovan a regretat că România a fost distrusă sistematic după 1989 și Grânarului Europei a devenit doar  o piață de desfacere. Moldovan susține proiecte legislative pentru o mai bună gestionare  a terenurilor agricole pentru afaceri în mediul rural și sprijin financiar  pentru cei care se întorc în România să-și lucreze terenul agricol.

 

 

 

Marius Bălan a citit din opera lui Cantemir, “Descriptio Moldaviae” despre bogățiile acestei țări și a solicitat sprijin din partea lui Ioan Turc în inițierea unor legi pentru stoparea vânzării terenurilor agricole. Bălan ar vrea ca zona de câmpie a orașului să se relanseze prin plantații de sfeclă de zahăr și a amintit de guvernanții care au distrus fabrica de la Lechința. Liderul partidului promite că alături de verzi va crea o mișcare puternică la nivelul județului și prin colaborare cu parlamentarii de Bistrița va iniția proiecte de lege pentru relansarea României prin politici de mediu și agricultură.

 

Cristian Țetcu a venit cu o portocală pe care a cumpărat-o acum 6 luni și care în continuare arăta ca fiind proaspătă. Desigur, fructul NU avea miros și era tare la pipăit, dar a fost o demonstrație pentru a arăta fructele injectate aduse din import. Țetcu a vorbit despre programe de încurajare a agricultorilor pentru a produce fructe și legume bio.

 

 

 

Ștefan Ambruș a punctat despre dezvoltarea durabilă în mediul rural, care automat ar influența nivelul de trai din România, prin evitarea poluării și eficientizrea consumului de resurse. “Acest lucru înseamnă o schimbare de mentalitate a celor care ne conduc astăzi” a declarat Ștefan Ambruș!

 

 

 

Vasile Inclezan, președintele Carpatin Club România a amintit despre importanța cunoașterii valorilor românești dar și despre ciobănescul carpatin românesc, pe care-l consideră valoare de patrimoniu. Inclezan s-a arătat revoltat pe sistemul politic actual care NU pune în valoare câinele nostru național.  Acesta a încheiat cu un motto a lui Nicolae Iorga: “Temeinicia unei națiuni se vede după valorile morale, materiale, spirituale pe care le  deținem, le promovăm și le conservăm. O țară care se respectă ține cont de aceste valori”

 

A fost prezent și Ștefan Sălăgean  reprezentantul verzilor din comuna Bistrița Bârgăului, profesor de istorie și iubitor de natură, liderul verzilor din localitate, care a prezentat activitatea și acțiunie de mediu pe care le realizează.

 

 

 

Avocatul Ioan Someșan a avut un discurs în care a criticat clasa politică ce a condus România în ultimii 26 de ani. A explicat plecarea sa spre Alianța Noastră România, dar și modul în care oamenii sunt manipulați în continuare prin intermediul televiziunilor, fără ca acestea să amintească despre partidele mici.

Someșan a militat pentru unificarea forțelor de dreapta și a prezentat câteva concepte de salvare a României: stat suveran agro-alimentar, agro-energetic și agro-militar, insiprate din cartea “Salvarea fermei românești” a profesorului-universitar Avram Frițiu.

 

Profesoara Liliana Vereș a citit o compunere a unei eleve dela Liceul Agricol, care își dorește să rămână în România și să administreze o afacere în agricultură și a mulțumit verzilor pentru implicarea în societate.

 

 

 

Impresionat de bogățiile județului, Vasile Man iubitor de natură și simpatizant al verzilor) a luat cuvântul și și-a prezentat o parte din produsele bio pe care le-a realizat din fructele de pădure ale județului. “Eu spun că Nicolae Bălcescu de-aici s-a inspirat când a scris fragmentul Ardealul. Avem niște dealuri extrem de bogate” a completat acesta.

 

 

 

După dezbaterea de relansare a României, cei prezenți s-au fotografiat la final și au promis colaborări viitoare și proiecte pentru județul Bistrița-Năsăud.

e2

 

 

 

 

 

 

Dezbaterea INTEGRALĂ a “verzilor”
Comentarii

  • Nimeni nu a mai organizat asemenea dezbateri. De departe VERZII au dat exemplul unei politici elegante si sanatoase. Asa se face o politica eco, cu dragoste si tact. Felicitari participantilor si in special acestui micut dar foarte important partid de mediu.

Caricatură

Ziar de Bistrita