Verzii susțin o alianță de dreapta pentru formarea unei majorități în Consiliul Local Bistrița: ”Înțelegem să răspundem cordial mâinii întinse de primarul ales Ioan Turc”

 -  -  11050Partidul Verde Bistrița-Năsăud, care are un singur reprezentant în Consiliul Local Bistrița – pe Daniel Dumitru Ciobănică, a anunțat că va susține o posibilă alianță de dreaptă pentru CL Bistrița, a anunțat președintele verzilor bistrițeni, Marius Bălan.

Înțelegem să răspundem cordial mâinii întinse de primarul ales Ioan Turc în urmă cu câteva zile. (…) Primul vot pe care sugerez să-l dea Ciobănică este pentru propunerea liberalilor pentru postul de viceprimar, unu sau doi, câți vor fi, dar mă gândesc că unu. Aici să ridicăm noi mâna. În privința celorlalte numiri, mi-e greu să spun dacă va fi vreo numire făcută pentru Partidul Verde, pentru Ciobănică, având în vedere scorul nu foarte confortabil. Dacă eram doi, era altceva. (…) Deci partidul își dorește ca prima nominalizare pe dreapta să fie susținută de Partidul Verde. Cealaltă nominalizare, dacă va fi de pe stânga, sau între ei acolo, PMP-USR-PLUS, o să o analizăm profund și o să ne gândim dacă o susținem sau nu, dar cel puțin prima nominalizare clară pe PNL va fi susținută de Partidul Verde. (…) Deci linia este foarte clar stabilită, unanimă: susținem dreapta, fără comentarii”, a declarat președintele Partidului Verde Bistrița-Năsăud, Marius Bălan, într-o conferință de presă.

Potrivit liderului verzilor din Bistrița-Năsăud, negocierile partidului cu primarul nou ales se vor purta pe marginea proiectelor promovate de verzi.

Întrebați ce se va întâmpla dacă Daniel Dumitru Ciobănică nu va respecta decizia luată în cadrul Biroului Politic Județean al Partidului Verde Bistrița-Năsăud, de a vota un viceprimar de dreapta, reprezentanții partidului au precizat că acesta poate risca inclusiv să își piardă sprijinul politic și locul în Consiliul Local Bistrița.

Publicată de Ziar de Bistrita pe Vineri, 2 octombrie 2020
1 notes
175 views
bookmark icon

One thought on “Verzii susțin o alianță de dreapta pentru formarea unei majorități în Consiliul Local Bistrița: ”Înțelegem să răspundem cordial mâinii întinse de primarul ales Ioan Turc”

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    lentile-contact-colorate.net