Veste bună! A fost semnat contractul pentru etapa a II-a a Masterplanului de apă și canalizare. Peste 239 de milioane de euro vin în județ

 -  -  11225


Cele 4 orașe ale județului Bistrița-Năsăud și încă 41 comune vor avea parte de dezvoltarea infrastructurii de apă și canalizare, întrucât a fost semnat contractul de finanțare pentru implementarea etapei a II-a a Masterplanului de apă și canalizare, investiția având o valoare de peste 239 de milioane de euro.

Contractul de finanțare a fost semnat marți, la sediul Ministerului Fondurilor Europene, în prezența ministrului Marcel Boloș, a președintelui Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, și a directorului SC Aquabis SA, Ion Șandru.

”O investiție majoră, la finalul căreia 90% din populația județului Bistrița-Năsăud va fi conectată la rețelele de apă și 70% la rețelele de canalizare. Mai exact, vor fi: 603,060 km de rețea de apă potabilă (nouă), 44,643 km rețea de apă potabilă (reabilitată), 8 stații de tratare apă, 41 de rezervoare înmagazinare, 79 stații de pompare apă, 11 surse de apă, 198,400 km rețea de canalizare (nouă) și 14,636 km rețea de canalizare (reabilitată), 110 stații de pompare ape uzate, 3 stații epurare ape uzate, 1 instalație de uscare și valorificare nămol”, a declarat președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan.

Proiectul are o valoare de 239.280.585 EURO și este finanțat din fonduri europene.

Potrivit președintelul CJ Bistrița-Năsăud, lista completă a orașelor și comunelor incluse în proiect este următoarea: Bistrița, Năsăud, Beclean, Sângeorz-Băi, Bistrița Bârgăului, Braniștea, Budacu de Jos, Budești, Căianu Mic, Cetate, Chiochiș, Ciceu-Mihăiești, Coșbuc, Feldru, Ilva Mare, Ilva Mică, Josenii Bârgăului, Lechința, Leșu, Livezile, Lunca Ilvei, Maieru, Matei, Mărișelu, Miceștii de Câmpie, Milaș, Nimigea, Petru Rareș, Poiana Ilvei, Rebra, Rebrișoara, Rodna, Runcu Salvei, Salva, Sânmihaiu de Câmpie, Spermezeu, Șieu, Șieu-Măgheruș, Șieu-Odorhei, Târlișua, Teaca, Telciu, Tiha Bârgăului, Uriu, Zagra.

Despre acest subiect, Ziar de Bistrița a mai scris:

1 notes
350 views
bookmark icon

One thought on “Veste bună! A fost semnat contractul pentru etapa a II-a a Masterplanului de apă și canalizare. Peste 239 de milioane de euro vin în județ

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *