Veste bună de la Asociația Mocănița Transilvaniei!

 -  -  1178


 

 

Autoritățile din județul Bistrița-Năsăud au reușit să facă demersuri pentru ca locomotiva cu abur din localitatea Teaca să rămână acasă și să nu fie mutată în fața gării din municipiul Târgu Mureș.

La finele săptămânii trecute, Asociația Mocănița Transilvaniei anunța că ar putea pierde locomotiva cu abur, întrucât Regionala CFR Brașov a decis că acesteia i-ar sta mai bine în fața gării din Târgu Mureș, unde ar urma să devină piesă de decor. Subiectul a fost prezentat de Ziar de Bistrița AICI.

Cu toate că nu existau mari speranțe că lucrurile s-ar mai putea schimba, totuși acest lucru s-a întâmplat și simbolul Asociației Mocănița Transilvaniei, locomotiva cu abur, va rămâne acasă, la Teaca.

Potrivit reprezentanților asociației, s-a găsit înțelegere la conducerea Regionalei CFR Brasov, astfel că Mocănița Transilvaniei va continua să facă parte din proiectul care vizează readucerea la viață a tronsonului de cale ferata îngustă între Teaca (județul Bistrița-Năsăud) și Râciu (județul Mureș), în lungime de circa 35 de km, pe care asociația l-a preluat în administrare de la Statul Român.

Locomotiva cu abur rămâne la Teaca! Mulțumim tuturor celor care s-au implicat pentru ca locomotiva să ne întâmpine în continuare în gara Teaca. Îi mulțumim îndeosebi d-lui Președinte al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, în persoana căruia am găsit întotdeauna sprijin. Așadar, când treceți prin gara Teaca, să vă opriti și la o fotografie cu aburoasa!”, au transmis reprezentanții Asociaţiei Mocăniţa Transilvaniei.

FOTO: Facebook – Asociația Mocănița Transilvaniei

0 notes
303 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *