VESTE BUNĂ: Incidența în municipiul Bistrița a scăzut sub pragul de 3/1000 locuitori; orașul va trece din scenariul roșu în cel galben

 -  -  1433


Incidența în municipiul Bistrița a scăzut, vineri, sub pragul de 3/1000 locuitori, a anunțat Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud, urmând ca autoritățile să adopte o hotărâre prin care municipiul va trece din scenariul roșu în cel galben.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud întocmește procedurile pentru ca, începând de mâine, 24 aprilie, municipiul să intre în scenariul galben, care permite ca activitățile în interiorul cafenelelor, restaurantelor și cinematografelor din municipiu să fie reluate la o capacitate de 30%, conform legii.

”Mă bucur că rezultatele epidemiologice arată clar o scădere a numărului de cazuri, ceea ce înseamnă că depășim, încet-încet, și această perioadă, reîntorcându-ne la o relaxare a restricțiilor. Vă sfătuiesc, totuși, să fiți în continuare precauți și să alegeți vaccinarea ca luptă pentru întoarcerea la normalitate”, a precizat prefectul Stelian Dolha.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud urmează să adopte în scurt timp hotărârea prin care municipiul Bistrița iese din scenariu roșu și intră în scenariu galben.

ACTUALIZARE

CJSU Bistrița-Năsăud a adoptat hotărârea privind trecerea municipiului Bistrița în scenariul galben.

”În unitatea administrativ-teritorială 𝐁𝐢𝐬𝐭𝐫𝐢𝐭̗𝐚, unde incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile este mai mare decât 1,5/1000 și mai mică de 3/1000 de locuitori, intra în vigoare următoarele măsuri:

  • activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se va desfășura fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6:00-22:00.
  • aceleași restricții se aplică și în cazul activității operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc”, se arată în hotărârea CJSU Bistrița-Năsăud.

Aceste măsuri intră în vigoare începând cu data de 24 aprilie.

0 notes
558 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *