Veste bună pentru cei care au absolvit cursurile școlilor de șoferi și nu au mai putut susține examenele pentru obținerea permisului de conducere

 -  -  11144


Veste bună pentru persoanele care nu au putut susţine examenele pentru obţinerea permisului de conducere, ca urmare a restricţiilor impuse pe perioada stării de urgenţă. Miercuri, Guvernul României a adoptat o hotărâre care prevede că aceste exemene se vor putea desfășura.

A fost adoptată o hotărâre de guvern în ceea ce priveşte circulaţia pe drumurile publice. Aici chestiunea este una foarte utilă pentru cei care au absolvit şcolile de şoferi şi care, ca urmare a stării de urgenţă şi a măsurilor restrictive impuse de necesitatea limitării răspândirii infecţiilor cu coronavirus, nu au putut desfăşura examenele pentru obţinerea permisului de conducere. Prin această hotărâre de guvern este reglementată această situaţie, astfel încât cei care au absolvit aceste cursuri să poată să desfăşoare examenele pentru obţinerea permisului de conducere”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ionel Dancă.

În ceea ce privește activitatea de examinare, Ministerul Afacerilor Interne a comunicat că aceasta va fi reluată treptat:

 1. Programarea candidaților cărora le-au expirat dosarele de școlarizare în perioada 16.03 – 17.05.2020  și pentru care există o programare prealabilă în sistem (proba practică) se va efectua prin intermediul școlilor de conducători auto, cu informarea acestora.
 1. Programarea candidaților cărora le expiră dosarul de școlarizare ulterior datei de 18.05.2020 se va face din oficiu, pe cât posibil cu respectarea ordinii de programare anterioare, de către serviciile publice comunitare regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor, cu informarea acestora.
 1. Reluarea activității de examinare la proba practică pentru candidații aflați în situația de la punctul 1 începând cu data de 02.06.2020, urmând ca la finalizarea acestei activități să fie demarată examinarea practică pentru candidații aflați în situația prevăzută la punctul 2.
 1. Reluarea activității de examinare la proba teoretică se va face începând cu data de 15.06.2020/22.06.2020, în funcție de numărul de candidați examinați și capacitatea de preluare a Serviciilor publice comunitare. Decizia se va posta pe site-ul Instituției Prefectului.

Pentru desfășurarea în condiții de siguranță a activității de examinare la proba practică vor fi respectate, cu strictețe, următoarele măsuri de protecție în vederea prevenirii răspândirii noului coronavirus:

 • Utilizarea măștilor de protecție – atât pentru candidați cât și pentru examinatori;
 • Scanarea temperaturii corporale și interzicerea susținerii examenului în situația în care aceasta depășește 37,2 grade Celsius;
 • Respectarea distanțării persoanelor aflate la locul de întâlnire comunicat pentru susținerea probei practice a examenului pentru obținerea permisului de conducere, de cel puțin 1,5 m;
 • Evitarea prezentării la locul de întâlnire a candidaților cu însoțitori (prieteni, rude, etc). Accesul va fi permis doar candidatului și instructorului auto.
1 notes
269 views
bookmark icon

One thought on “Veste bună pentru cei care au absolvit cursurile școlilor de șoferi și nu au mai putut susține examenele pentru obținerea permisului de conducere

  Write a comment...

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *