Vești bune pentru angajații din Educație și pentru beneficiarii programului Sprijin pentru România

Luna octombrie vine cu vești bune pentru angajații din Educație și pentru beneficiarii programului Sprijin pentru România, anunță ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu.

Astfel, în luna octombrie, peste 300.000 de angajați din sectorul Educație vor beneficia de alocare financiară suplimentară de 427 milioane lei pentru:

  • prima de carieră didactică pentru personalul didactic si didactic auxiliar, în valoare nominală de 1.500/persoană;
  • prima de carieră profesională pentru personalul nedidactic, în valoare nominală de 500 lei/persoană.

Potrivit ministrului Adrian Câciu, acest tip de sprijin se va acorda în conformitate cu prevederile OUG 58/2023, estimarea noastră fiind că banii vor ajunge la personalul din educație în perioada 20 – 27 octombrie.

Tot în luna octombrie vor fi alimentate și cardurile pentru alimente cu o nouă tranșă de 250 de lei pentru peste 2,5 milioane de persoane eligibile în programul Sprijin pentru România.

Reprezentanții Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene estimează că aceste carduri vor fi alimentate la data de 15 octombrie 2023.

”La acest moment așteptăm alimentarea conturilor Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene de către Ministerul de Finanțe pentru implementarea cu succes și la timp a acestor măsuri așteptate de români și asumate de către Guvernul României”, a completat ministrul Adrian Câciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *