Ultimele noutati

Hai salvează veverița! Protest în Parcul Municipal, astăzi de la ora 21! Veverița e simbolul, Crețu este DICTATORUL!

Grupul de opoziție al administrației Crețu s-a organizat astăzi și realizează un protest în fața volierei din Parcul Municipal. Aceștia vor să spargă lacătul cuștii unde stă închisă singura veverița rămasă în viață. Din grupul “FREE veverița” fac parte câțiva jurnaliști, membrii ai PNL dar și reprezentanți ai Partidului Verde. Investiția a fost contestată de o parte a opiniei publice, dar Ovidiu Crețu NU a renunțat la idee și a preferat să facă pașii legali pentru a păstra această volieră, prin extinderea ei.

Primarul Crețu a inaugurat voliera în campania electorală, dar știrea a avut un impact negativ la nivel național și obiectivul i-a adus un prejudiciu de imagine. Voliera a costat 14.000 de lei iar veverițele au costat 450 de lei/bucata. Cei 4 pui au evadat la scurt timp după inaugurare iar una din cele două veverițe mature a murit în captivitate.

 

v2

v3

 

 

 

 

 

v5

v4

 

 

 

 

 

 

Veverița e simbolul, Crețu este dictatorul! Dobra a plătit tricourile alb-roșii care simbolizează “carcera roșie” sub care stă veverița din Pacul Municipal!

Dorin Dobra: “Întreg acest oraș stă sub patonajul unui om care dovedește că NU are suflet. Îi amintim să aibă suflet pentru veverițe, pentru oraș, pentru noi, pentru orice ființă din acest oraș.”

Fostul senator are un mesaj pentru yes-menii lui Crețu din Consiliul Local…: “oamenii răspund împreună… chiar așa sunt o masă de tăcători. NU au nicio părere despre ce domnul primar face cu orașul ăsta tot? iar cu veverița, ca un simbol!” a declarat Dorin Dobra.

 

Primarul Crețu s-a încăpățânat și a ales să extindă pușcăria veverițelor! Cine sparge lacătul riscă dosar penal pentru distugere!

Conform legilor în vigoare e nevoie de 50 mp pentru 1-2 indivizi la care se adaugă 2 mp pentru fiecare individ în plus. Pentru a evita amenda, Primăria Bistrița va extinde voliera! Lucrările de extindere s-au reaizat prin montarea uni suport metalic și prin împrejmuirea cu o plasă de sârmă. Suprafața s-a mărit considerabil și din punct de vedere legal, inițiatorii sunt acoperiți. Cușca veverițelor este un proiect contestat care în continuare cheltuie bani de la buget pentru întreținere și aduce prejudiciu de imaine prin promovarea negativă a orașului pe canalele media naționale.

 

x5

x1

 

 

 

 

 

 

 

Conform codului penal, cine sparge lacătul poate fi acuzat de DISTRUGERE

Art. 253

Distrugerea

(1) Distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuinţare a unui bun aparţinând altuia ori împiedicarea luării măsurilor de conservare sau de salvare a unui astfel de bun, precum şi înlăturarea măsurilor luate se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Protestul grupului “free veverița” va avea loc astăzi de la ora 21 în Parcul Municipal. Este mai degrabă o răbufnire de orgoliu a consilierilor locali și ai societății civile asupra modului în care administrația actuală își impune voința… 

 

Citiți și: 
page-4006-404x400 (1)

Ne-a dat la televizor, la JURNALUL TVR 1! Bistrița, celebră pentru: podul care duce nicăieri, pârtia de schi la soare și pușcăria pentru veverițe!
Caricatură

Ziar de Bistrita