Vezi care-s visătorii ce vor să ajungă primari. Crețu mătură pe jos cu oricare din ăștia!

 -  -  11065Liberalii au închis listele preliminarii cu candidații pentru funcția de primar al Bistriței. S-au înscris în cursă următorii PDL-iști: Alin Seserman, Vasile Moldovan și Ovidiu Florean, iar din vechiul PNL – Viorica Calo, Dorin Dobra, Ioan Peteleu, Sorin Hangan, Terente Ciui și Marin Rus.

Lista lungă a candidaților va fi triată în urma ședințelor interne, iar sondajele REALE vor da profilul candidatului-liberal care teoretic ar trebui  să-l înfrunte pe Crețu în alegerile viitoare.

Până acum, liberalii din Consiliul Local au funcționat în coaliție cu Ovidiu Crețu, au votat bugetul și chestiuni legate de patrimoniu. Acum, întorc armele și mimează că sunt în opoziție, dar cu candidați subțiri și fără realizări care mai degrabă vor să vadă de-i cunoaște lumea ori ba.

Între timp, PDL-iștii se chinuie să găsească un candidat ideal care să iasă din tiparul marca Vasile Moldovan și să se debaraseze de imaginea lui Ioan Oltean, președintele filialei care pe municipiu are cea mai mare cotă de ne-încredere.

Iată o scurtă prezentare a celor care vor să fie primari de Bistrița, dar și ne-realizările lor principale:

caloViorica Calo –  fostă președintă în Organizației de Femei a P.N.L și fost consilier municipal. calo a deținut o firmă de tricotaje și s-a pensionat din postura de funcționar al Prefecturii, iar ulterior a protestat împotriva fostului șef, Ioan Țintean. Mai degrabă un partizan de campanie, fără realizări administrative. A intrat în cursă din orgoliu sau din inconștiență.

 

 

Ioan Peteleu – fost viceprimar al Bistriței, faultat de Crețu din toate pozițiile: l-a lăsat fără mașină de serviciu și i-a confiscat atribuțiile cu greutate. A deținut o firmă ce activează în domeniul I.T. Fără realizări în administrație, a primit funcția-cadou și a ratat șansa de a fi activ din postura de viceprimar.

 

 

 

dobra uslDorin Dobra – senator de Bistrița care NU a ieșit în evidență cu mari realizări. Din contră, a avut acțiuni duplicitare. S-a remarcat prin conflictul cu Stelian Dolha. Profil de profesoraș cu doctorat, fără substanță, cu limbaj alambicat. Dobra e mai degrabă potrivit pe funcții politice, iar o candidatură pe liste îl avantaejază de minune.

 

 

Sorin Hangan – consiler local, a deținut o parte din televiziunea Direct TV și a fost promovat pe filiera Țintean. A profitat de demisia lui Dobra și a luat șefia liberalilor din municipiu, însă NU a știut să se folosească de funcția sa. Are zero calități de comunicare. Fără carismă și fără proiecte, Hangan testează limitele electoratului și se auto-evaluează prin acest sondaj.

 

 

terenteTerente Ciui – fost director al Casei De Pensii, partizan din aripa Țintean, un om de partid care are șanse nule. Mare lucru dacă va intra pe lista consilierilor locali.

 

 

 

 

MarinMarin Rus – fost director al D.G.A.S.P.C a părăsit scena publică în urma unui scandal mediatic, cu un copil mutilat de asistenta maternală. Dorește revenirea în prima linie, însă cel mult va prinde lista consilierilor.

 

 

 

Vasile Moldovan – fost primar din garda veche, susținut de Ioan Oltean. Teoretic, are un procent constant și a fost mereu prezent pe funcții-cheie. A fost manegerul proiectului de implementare a deșeurilor din județ și contra-candidatul lui Crețu din ultimele două campanii. Greu de crezut că va fi propus ca și candidat principal, fără a stârni revoltă în interiorul partidului.

 

 

Ovidiu-FloreanOvidiu Florean – fostul șef al Direcției de Pază a părăsit instituția pe care o comanda în urma unui scandal financiar, trecut ușor cu vederea. Radu Moldovan i-a sugerat să plece, iar Ioan Oltean l-a luat sub aripa sa încercând să-l impună în rândul foștilor PDL-iști. Nu va putea trece de filtrul partidului. Zero șanse pe orice listă, de primar sau consilier.

 

 

Alin Seserman – prezentat ca o alternativă la primărie, însă este cam pe același profil cu o parte din candidați: tânăr, activ, cu vechime în partid, însă fără obiective.

 

 

 

Lista rușinii potolește opinia publică și dă timp altor nume grele care ar putea pune probleme administrației actuale. Candidații dau o gură de oxigen primarului Crețu care prinde al III-lea mandat într-o confruntare cu liberalii visători. Ovidiu Crețu mătură pe jos cu oricare dintre candidați, pe care la o adică și viceprimarul George Avram i-ar putea învinge.

 

 

Citește și: https://www.ziardebistrita.ro/lupul-penalist-la-sfat-cu-dobitoacele-ce-nu-cuvanta/

1 notes
190 views
bookmark icon

One thought on “Vezi care-s visătorii ce vor să ajungă primari. Crețu mătură pe jos cu oricare din ăștia!

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *