Vezi cum vrea Primăria Bistrița să rezolve problema rețelei de canalizare pluvială de pe strada Mihai Viteazul

 -  -  11262


După ani la rând în care bistrițenii care locuiesc pe strada Mihai Viteazul din municipiu s-au trezit cu curțile și beciurile inundate la fiecare ploaie abundentă, se pare că Primăria Bistrița a găsit soluția pentru a rezolva problema. Administrația locală a pregătit un proiect în acest sens, pentru care, recent, a solicitat Agenției pentru Protecția Mediului Bistrița-Năsăud emiterea unui acord pentru amenajarea unei rețele de canalizare pluvială pe strada Mihai Viteazul, iar în proiectul depus în acest sens se precizează și soluția.

Strada Mihai Viteazul este deschisă circulației publice, face legătura cu strada Valea Budacului și strada Ion Rațiu, fiind pe traseul DJ 173C și se intersectează cu următoarele străzi de interes local: Ion Pop Reteganu, Tănase Tudoran, Ion Vidu, Victor Babeș și Codrișor.

În prezent, apele pluviale sunt colectate, prin intermediul gurilor de scurgere pentru ape pluviale, în rețelele de canalizare existente, pe strada Mihai Viteazul fiind două rețele de canalizare menajeră, realizate în perioade diferite (una mai veche, una mai nouă). Datorită dezvoltării zonei studiate și a celor învecinate, rețelele de canalizare existente nu pot prelua integral volumul apelor meteorice de pe amplasament, mai ales în cazul ploilor torențiale, gurile de scurgere existente fiind insuficiente și rețeaua de canalizare subdimensionată pentru debitele actuale” se arată în proiectul depus la APM B-N,

Soluția găsită de specialiști arată astfel: ”pentru a se evita inundarea periodică a străzii Mihai Viteazul și a locuințelor din zonă la ploi mai abundente, s-a impus colectarea în sistem separativ a apelor pluviale, prin intermediul unei rețele de canalizare independentă, cu descărcarea apelor pluviale colectate în râul Bistrița. În adoptarea soluțiilor tehnice s-a luat în calcul toată zona adiacentă străzii Mihai Viteazul (străzile Valea Budacului, Ion Pop Reteganu, Ion Vidu și apele pluviale de pe dealurile din apropiere)”.

Așadar, se propune realizarea unei rețele de canalizare pluvială pe strada Mihai Viteazul și parţial pe strada Victor Babeș, cu o lungime totală de 603 m, cu traseul proiectat de la rigola ce traversează strada Mihai Viteazul (zona străzii Ion Pop Reteganu), de-a lungul străzii Mihai Viteazul, a străzii Victor Babes parţial și până la deversarea în râul Bistriţa.

Pe traseul reţelei de canalizare pluvială vor fi prevăzute cămine de vizitare pentru limitarea vitezei apei în conducte, pentru schimbarea de direcţie, pentru curățarea canalizării și pentru racordarea gurilor de scurgere. Acolo unde reţeaua proiectată va afecta racordurile și branşamentele existente, acestea vor fi desfăcute și refăcute.

De asemenea, în proiect se mai prevede că rețeaua de canalizare pluvială se va realiza în zona carosabilă și nu vor fi afectate spațiile verzi sau aliniamentele de arbori de pe amplasament.

1 notes
387 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *