Vezi râurile din județ pe care se poate pescui! Permisul e OBLIGATORIU! AJVPS anunță controale stricte!

 -  -  43290


Perioada de prohibiție s-a terminat și începând din 5 iunie se poate pescui pe toate apele din județ. Asociația Județeană de Vânătoare și Pescuit Sportiv gestionează principalele ape curgătoare din județ și în continuare execută controale în vederea depistării pescarilor care NU dețin dreptul de a pescui.

În urma unui protocol cu Jandarmeria, AJVPS BN va face controale cât mai dese pe diferite zone din întreg județul. Asta pentru a stopa braconierii sau persoanele care rețin pești sub dimensiuni. AJVPS percepe o taxă de 110 lei/an pentru orice pescar care deține permis de pescuit.

Despre taxele de PESCUIT!

Reprezentanții AJVPS susțin că pescarii au solicitat aceste controale, tocmai pentru a preîntâmpina acțiunile de braconaj.

În judeţul Bistriţa-Năsăud pescarii Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor sportivi Bistriţa-Năsăud care deţin PERMIS DE PESCUIT RECREATIV  pot pescui în toate apele de munte din judeţul nostru şi în Lacul Colibita , Tăul Zânelor şi Tăul Morii şi pot reţine păstrăvi de dimensiuni mai mari de 20 cm.

Ape gestionate de AJVPS Bistrița Năsăud:

râul Someș,

râul Șieu,

râul Bistrița,

pârâul Roșua,

pârâul Lechința.

– pârâul Meleș

– pârâul Budac

lacul Colibița.

– toate pâraiele de munte, cu excepția pârâului Rebra (deținut de Ocolul Silvic)

Pe apele din Maramureș și Cluj (Someșul Mic, Someșul Mare), pescarii din Bistrița Năsăud (care dețin permis eliberat de AJVPS BN) pot pescui GRATIS, pe baza protocolului de reciprocitate încheiat între Asociații.

Pe apele din județul Sălaj, pescarii AJVPS BN achită jumătate din taxa percepută de aceștia.

Conform statutului, pescarii achită jumătate din taxa de pescuit la orice altă Asociație membră AGVPS România.

Spre exemplu, un pescar membru al AJVPS BN va achita jumătate din taxe, dacă va pescui pe apele gestonate de alte Asociații, membre ale AGVPS Romania.

Pescarii prinși fără permis riscă o amendă cuprinsă între 300 – 1.000 de lei!

Pe raza județului, singura ascociație care gestionează ape este AJVPS. Pescarii care sunt surprinși la pescuit și NU dețin permis valabil riscă o amendă cuprinsă între 300 și 1.000 de lei!

Ordinului nr. 43/310/2020 privind stabilirea perioadelor si zonelor de prohibiție a pescuitului, precum si a zonelor de protecție a resurselor acvatice vii in anul 2020.

Astfel un pescar plătește cotizație de

– taxă membru 110 lei.
– femeile, pensionarii, copiii între 14 si 18 ani, studentii și elevii până la 25 ani, vânătorii membri AJVPS BN, plătesc 60 Lei cotizatie
– copii sub 14 ani pot pescui fara taxă, dar trebuie să dețină permis de pescuit.

– pentru orice taxă încasată, AJVPS plătește 25% către ANPA.

Din 1 septembrie e LIBER la vânat CORMORANI!

Un proiect de lege care dă liber la vânătoarea de cormorani a fost adoptat de Parlament și trimis astăzi președintelui Klaus Iohannis spre promulgare.

Legea a fost adoptată săptămâna trecută de Camera Deputaților, for deicizional, cu 253 de voturi pentru, 28 împotrivă și 12 abțineri.

Potrivit proiectului, cormoranul mare poate fi vânat între 1 septembrie și 28 februarie.

Inițiatorii legii, mai mulți parlamentari din PSD, alături de deputatul ALDE Florin Calotă și deputatul PMP Petru Movilă, susțin în expunerea de motive că pagubele provocate de cormorani în sectorul piscicol se ridică la aproximativ 20.000 de tone de pește pe an.

A.J.V.P.S. BN menţionează că este unic contractor ANPA pentru apele colinare şi de şes din judeţul Bistriţa-Năsăud . Pentru Permise de Pescuit Recreativ, informaţii şi sesizări, pescarii sunt aşteptați de luni până vineri în intervalul orar 8-15 la sediul AJVPS BN , Bistriţa ,strada Făzănăriei Nr.7 , telefon 0263238120. De asemenea , se eliberează permise și la magazinul Vânătorul și Pescarul.

4 notes
2415 views
bookmark icon

4 thoughts on “Vezi râurile din județ pe care se poate pescui! Permisul e OBLIGATORIU! AJVPS anunță controale stricte!

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *