VIA Transilvanica: ”După 29 septembrie se va putea parcurge porțiunea de 133 km care străbate județul Bistrița-Năsăud cu rucsacul pe spate, călare sau pe bicicletă!”

Via Transilvanica, proiectul Asociației Tășuleasa Social, va fi finalizat la nivelul județului Bistrița-Năsăud până la sfârșitul lunii septembrie, potrivit inițiatorilor. Primele 133 de borne care vor marca porțiunea de traseu de pe teritoriul județului Bistrița-Năsăud sunt pregătite pentru a fi montate.

Traseul Via Transilvanica străbate următoarele localități bistrițene: Monor, Șieu, Șieuț, Mărișelu, Dumitrița, Cetate, Livezile, Bistrița Bîrgăului, Tiha Bîrgăului și Lunca Ilvei.

În această perioadă bornele vor fi amplasate pe traseu, astfel că, potrivit Asociației Tășuleasa Social, ”după 29 septembrie se va putea parcurge porțiunea de 133 km care străbate județul Bistrița-Năsăud cu rucsacul pe spate, călare sau pe bicicletă!”, traseul fiind marcat corespunzător.

Via Transilvanica este un proiect-pelerinaj care va porni din Drobeta-Turnu Severin, va străbate Transilvania și toate bogățiile culturale ale acesteia și va ajunge până la Putna.
Proiectul va consta în amenajarea a 1.000 de km de traseu ce va străbate 10 județe – Mehedinți, Caraș-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Brașov, Harghita, Mureș, Bistrița-Năsăud și Suceava și va oferi celor care vor dori să îl parcurgă oportunități culturale, sportive și de relaxare.

La mijlocul acestei luni, a fost lansată și o campanie de strângere de fonduri prin care cei interesați pot contribui la amenajarea drumului, prin donații, accesând pagina web https://www.viatransilvanica.com/doneaza/. Aici puteți afla mai multe informații despre felul în care acest proiect poate fi susținut.

Până în momentul de față, mai multe companii din Bistrița-Năsăud, printre care Teraplast Group (care va contribui cu 16 km) sau Carmo-Lact (care va contribui cu 10 km) susțin acest proiect.