Ministrul Daniel Suciu ar susține Ordonanța de Urgență pentru pensii speciale acordate tuturor primarilor! Ionuț Simionca e-mpotriva acestui demers și a renunțat la PROPRIA pensie-specială! No’, care va lua voturi mai multe?

 -  -  271629


Ministrul Dezvoltării, Daniel Suciu a fost prezent la Bistrița și a semnat 2 proiecte inițiate de primarul Ovidiu Crețu (absent de la eveniment ). Daniel Suciu e vicepremier în cabinetul Dăncilă și a declarat că va susține o Ordonanță de Urgență pentru pensii speciale acordate primarilor, variantă luată în calcul de Guvernul PSD.

 

Reamintim că proiectul privind pensiile speciale ale aleșilor locali a fost respins de Curtea Constituțională. Proiectul prevedea, printre altele, ca primarii, viceprimarii, preşedinţii şi vicepreşedinţii consiliilor judeţene aleşi după anul 1992 să primească o pensie specială în limita a trei mandate şi, de asemenea, că puteau avea calitatea de persoană fizică autorizată sau de persoană care exploatează o întreprindere individuală sau o întreprindere familială.

Codul Administrativ a fost respins Curtea Constituțională! Pe lângă pensii speciale, au fost strecurate chestiuni grave și favoruri pentru minorități!

În 2018, proiectul de lege privind Codul administrativ a fost adoptat de Camera Deputaţilor, cu 175 de voturi “pentru”, 33 de voturi “împotrivă” şi 15 abţineri.

În privința acestor modificări, Ionuț Simionca a fost vehement și a declarat că vrea desființarea pensiilor speciale pentru TOATE categoriile, în afară de veteranii de război.

 

PSD-iștii s-au șmecherit și dau Ordonanță de Urgență… strict pentru pensiile primarilor!

Ordonanța de urgență va reglementa Codul Administrativ, după ce legea a fost respinsă de Curtea Constituțională.

”Domnilor primari, ceea ce ne-am angajat noi, cei de la PSD, şi de la această masă că facem pentru dvs. rămâne bătut în cuie. Văd suficient de mulţi oameni cu părul alb, oameni care s-au pus în slujba comunităţii şi-au fost de la moaşă comunală, pentru că absolut tot ce se întâmplă într-o comunitate, dvs.sunteţi de vină sau responsabili, dar când e vorba de respect, toţi se fac că plouă. Ceea ce a vorbit cu dvs. şi preşedintele şi Olguţa Vasilescu vizavi de respectul care trebuie să se transpună în beneficiu la pensie, să ştiţi că rămâne în picioare şi v-o spune ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Acest cod administrativ va trece prin OUG sau prin asumare dacă este cazul la nivel guvernamental, dar vom da acest lucru noi, de la Guvern”, a promis Suciu, potrivit G4 media.

 

Despre pensiile speciale, Suciu a declarat: ” e propunerea pe care eu o voi face premierului. Săptămâna viitoare comisia specială care s-a ocupat în Ministerul Dezvoltării de Codul administrativ va avea o întâlnire pentru a pune de acord prevederile proiectului cu recomandările CCR, dar da, e varianta pe care eu o voi propune premierului și Guvernului să o adoptăm prin ordonanță de urgență ” a spus Suciu, conform Bistrița Express.

Pe Codul Administrativ, minoritățile (ungurii, rromi, tătarii puteau emite pretenții să ceară străzi bilingve și acte de la primărie în limba lor maternă!

Pragul de 20% pentru folosirea limbii maghiare în prefecturi și administrații publice deconcentrate a fost ELIMINAT!

Printre concesiile cerute în 2017 de catre parlamentarii maghiari in schimbul sustinerii motiunii de cenzura s-au aflat un proiect prin care localitatile in care cetatenii apartinand minoritatilor nationale au o pondere de peste 10% din numarul locuitorilor, primariile si institutiile subordonate au obligatia sa asigure in raporturile cu acestia folosirea limbii materne, dar si ca autoritatile publice si entitatile sa poata adopta si folosi, alaturi de insemnele oficiale ale Romaniei si alte insemne, simboluri care sa exprime identitatea etnica, istorica, culturala si economica a cetatenilor apartinand minoritatii nationale, locuitori ai respectivei localitati.

O parte din solicitările UDMR-iștilor au fost prinse la pachet, pe Codul Administrativ adoptat de PSD.

PSD-iștii vor ca primarii să le fie alături TRUP și SUFLET! De-aceea propun pensii speciale dar își vor pune oamenii-n cap!

Miza pensiilor speciale este una pur electorală, iar PSD-iștii consideră că îi vor motiva pe primari suficient de mult pentru a scoate scoruri bune în campaniile viitoare. De cealaltă parte, PMP-iștii au adunat semnături împotriva pensiilor speciale, pe care le consideră un ABUZ… la fel ca majoritatea cetățenilor care au semnat împotriva pensiilor speciale. Rămâne de văzut cine va câștiga în plan politic, dacă pensiile speciale se vor acorda prin Ordonanță de Urgență.

Pe județ a-nceput războiul pensiilor speciale! Deputatul PMP Ionuț Simionca vrea să adune semnături împotriva pensiilor speciale și să amplaseze 3 corturi în municipiu, unde să strângă voturi anti-pensii speciale. Curtea Constituțională a dat aviz negativ proiectului de lege, dar PSD-iștii au sărit ca arși fiind vorba de o serie de primari care puteau beneficia de o pensie mărită.

Pe județ a-nceput războiul pensiilor speciale! Deputatul PMP Ionuț Simionca vrea să adune semnături împotriva pensiilor speciale a amplasat 3 corturi în municipiu, unde a strâns voturi anti-pensii speciale. După ce Curtea Constituțională a dat aviz negativ proiectului de lege,  PSD-iștii au sărit ca arși fiind vorba de o serie de primari care puteau beneficia de o pensie mărită. PSD-iștii iau în calcul o Ordonanță de Urgență prin care să se aloce pensii speciale tutror primarilor.

Dacă premierul Dăncilă va da o Ordonanță pentru pensiil speciale acoradate aleşilor locali, acestea  vor fi suportate din bugetul de stat.

27 bookmark
0 notes
1354 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.