FOTO: Vicepreședintele CJ B-N, Vasile Puica, despre liftul cu care va fi dotată clădirea în care funcționează instituția: ”Scheletul metalic a fost ridicat, iar zona din jurul instituției va fi reamenajată!”

 -  -  4432


Clădirea în care funcționează Consiliul Județean Bistrița-Năsăud va fi dotată în acest an cu lift, care să faciliteze accesul persoanelor la etajele superioare ale imobilului.

Potrivit vicepreședintelui CJ B-N, Vasile Puica, lucrările au fost deja demarate, iar administrația județeană are speranțe că proiectul va fi finalizat în acest an.

”Scheletul metalic este ridicat, oamenii lucrează la el, s-au făcut unele amenajări în curte și vom continua cu amenajarea spațiilor din interiorul curții. Liftul este amplasat în spatele clădirii, fiind construită o alee frumoasă spre el. Vor fi zone cu bănci, cu spațiu verde. Sper să finalizăm în acest an proiectul” a declarat Vasile Puica, într-o emisiune a postului local de televiziune AS-TV.

Investiţia demarată de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud vizează instalarea unui lift pe fațada clădirii, precum și amenajarea spaţiului verde situat în nord-estul Palatului Administrativ pe o suprafaţă de 2.234 mp (alei pietonale, spații verzi, mobilier urban, alei carosabile, împrejmuire).

Ascensorul va avea o capacitate de opt persoane și va fi amplasat în exteriorul clădirii, la intersecția dintre corpul A și corpul B, iar accesul în lift se va face din holul central la fiecare nivel la care va ajunge: parter, etaj 1, etaj 2 şi mansardă. Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a luat în calcul și amenajarea spațiului verde din apropierea clădirii, pe o suprafață de 2.234 mp, urmând să fie amenajat un spaţiu pentru fumat,să fie amplasate obiecte de mobilier urban și se vor realiza chiar și lucrări de întreţinere a vegetaţiei şi vor fi plantați arbuşti.

Ideea unei astfel de investiții  a apărut prima dată în anul 2015, de atunci făcându-se demersurile necesare pentru a fi implementat un astfel de proiect.

4 bookmark
0 notes
157 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.