Viceprimarul Călin Stan: ”Poliția Locală iese din subordinea MAI și reintră în subordinea Primăriei Bistrița”

 -  -  1213


Poliția Locală iese din subordinea Ministerului Afacerilor Interne și reintră în subordinea Primăriei Bistrița, a anunțat luni viceprimarul Călin Stan.

”În urma Ordonanței de Urgență din data de 18 martie 2021, emisă și semnată de premierul Florin Cîțu, poliția locală este readusă în subordinea primăriilor cu amendamentul care prevede faptul că, din punct de vedere operațional, conducerea poliției locale este menținută de către Poliția Română timp de încă 10 zile de la intrarea în vigoare a Ordonanței de Urgență. Guvernul României a adoptat Ordonanța de Urgență publicată în Monitorul Oficial, partea I, numărul 273 din 18 martie 2021 articolul II aliniatul 1. După această perioadă de 10 zile Poliția Locală revine în subordinea primăriei”, a precizat viceprimarul Călin Stan.

În aceste condiții, reprezentantul Primăriei Bistrița a precizat că și Poliția Locală Bistrița va reveni în subordinea administrației locale, urmând ca polițiștii locali să își îndeplinească atribuțiile prevăzute de lege.

”Îi asigurăm pe toți cetățenii municipiului Bistrița de respectarea cadrului legislativ în ceea ce privește atribuțiile Poliției Locale, care trebuie pusă mereu în slujba cetățeanului, mai ales în această perioadă dificilă”, a completat Stan.

Poliția Locală funcționează conform Legii numărul 155 din 12 iulie 2010, republicată și actualizată la data de 21 ianuarie 2017.

0 notes
338 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *