Viceprimarul comunei Tiha Bârgăului a fost găsit în incompatibilitate de Agenția Națională de Integritate

 -  -  1362


Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate, conflict de interese de natură administrativă sau a sesizat organele de urmărire penală în cazul a 19 aleși locali din țară, printre care se numără și viceprimarul comunei Tiha Bârgăului, Ioan-Marian Tomoroga.

Potrivit unui comunicat de presă al ANI, viceprimarul comunei Tiha Bârgăului a fost găsit în stare de incompatibilitate.

Începând cu data de 12 octombrie 2018, Ioan-Marian Tomoroga exercită simultan cu funcția de viceprimar și  calitatea de comerciant persoană fizică – titular întreprindere individuală, încălcând astfel prevederile art. 87, alin. (1), lit. g) și prevederile  art. 91, alin. (3), teza I din Legea nr. 161/2003”, precizează ANI.

În conformitate cu art. 87, alin. (1), lit. c) și g din Legea nr. 161/2003, ”funcția de primar și viceprimar (…) este incompatibilă cu: c) calitatea de funcționar public sau angajat cu contract individual de muncă, indiferent de durata acestuia (…) g) calitatea de comerciant persoană fizică”.

De asemenea, art. 91, alin. (3), teza I din Legea nr. 161/2003 prevede că ”alesul local poate renunţa la funcţia deţinută înainte de a fi numit sau ales în funcţia care atrage starea de incompatibilitate sau în cel mult 15 zile de la numirea sau alegerea în această funcţie”.

0 notes
487 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *