Viceprimarul Cristian Niculae vrea să înființeze o comisie de negociere a cumpărării Stadionului Jean Pădureanu

 -  -  1242


Viceprimarul municipiului Bistrița, Cristian Niculae, a vorbit, într-o conferință de presă, despre posibilitatea ca Primăria Bistrița să achiziționeze Stadionul Jean Pădureanu, în acest sens urmând să propună înființarea unei comisii care să se ocupe de negocierea acestei achiziții.

Voi propune înființarea unei comisii de negociere a preluării Stadionului Jean Pădureanu. Menționez că veche comisie a fost una care trebuie să se exprime cu privire la oportunitatea achiziției, iar aceasta va fi o comisie de negociere a cumpărării stadionului” a declarat Niculae.

Potrivit viceprimarului, dacă se va reuși cumpărarea stadionului și, în paralel va fi construit unul nou în Complexul Wonderland, atunci cel din Parcul Municipal va fi dărâmat și se vor căuta surse de finanțare pentru extinderea suprafeței parcului.

”Am vorbit de foarte multe ori de extinderea Parcului Municipal. Am vorbit de multe ori de faptul că în zilele de toamnă, vară și primăvară, parcul este supraaglomerat. Am vorbit de multe ori despre faptul că trebuie să ieșim cu acest parc la malul râului Bistrița, unde trebuie să derulăm un proiect de reamenajare și reorganizare a malurilor râului Bistrița cu o zonă de promenadă” a a mai adăugat Niculae, care susține că în bugetul pe anul 2019 al Primăriei Bistrița vor fi prevăzuți și banii necesari pentru un studiu de fezabilitate privind amenajarea malurilor râului Bistrița.

Parcul Municipal are în prezent o suprafaţă de aproximativ 5 hectare, iar Stadionul Jean Pădureanu și anexele acestuia se întind pe circa 4,5 hectare. Dacă se va reuși dărâmarea stadionului și extinderea parcului, ar fi vorba, practic, despre o dublare a suprafeţei Parcului Municipal.

În ceea ce privește stadionul Jean Pădureanu, viceprimarul a mai adăugat că ”eu vă asigur că în cel mai scurt timp vom cumpăra Stadionul Jean Pădureanu și după ce vom avea construit și dat în folosintă Stadionul din Complexul de agrement din Unirea, vom căuta finanțare pentru a dărâma stadionul și a îl transforma în parc”. 

Stadionul a fost inaugurat în 1930. Ultima reabilitare majoră a avut loc în 2008 când stadionul a beneficiat de o serie de lucrări în urma cărora a fost dotat cu instalaţie de nocturnă, instalaţii de irigat şi de încălzire a gazonului, tabelă de marcaj electronică şi sistem electronic de acces şi ticketing.

0 notes
367 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *