Viceprimarul Sorin Hangan spune că Primăria Bistrița ar putea majora impozitul pentru clădirile lăsate în paragină de către proprietari

 -  -  11112


Multe dintre clădirile situate în zona istorică a municipiului Bistrița au ajuns în diferite stadii de degradare, unele dintre acestea fiind un pericol pentru trecători. Administrația locală caută soluții pentru a ajuta proprietarii să le reabiliteze, dar afirmă că și aceștia trebuie să se implice. În caz contrar, municipalitatea ar putea lua măsuri.

Vom vedea care sunt modalitățile prin care vom reuși să punem în valoare fațadele acestui centru istoric. Am rugat colegii de la Urbanism să ia legătura cu cetățenii și să se asocieze câte doi-trei. Deci sunt colegi care lucrează și adunăm tot ceea ce este necesar pentru ca în momentul în care se ivește o posibilitate să profităm de ea. Până la urmă, nu e vorba de nimic altceva decât de bani. Asta ne lipsește nouă ca și administrație și bănuiesc că și proprietarilor clădirilor, pentru că altfel cred că le-ar fi renovat. Noi, românii, suntem mândri și ne place să arate fain casa noastră, dar bănuiesc că nu au avut fonduri ca să le reabiliteze. În general, modernizarea și reabilitarea caselor tip monument costă un pic mai mult”, a spus Sorin Hangan, în emisiunea ”Unde-i adevărul?” de la AS-TV.

Viceprimarul Bistriței a adăugat că administrația locală va încerca să sprijine proprietarii acestor clădiri, dar și aceștia trebuie să se implice. În caz contrar, autoritățile vor lua măsuri. O astfel de măsură ar viza chiar majorarea impozitului pentru aceste imobile.

Va trebui să creștem și impozitul pentru acest gen de clădiri în care proprietarii pur și simplu își bat joc. Vom crește impozitele la 300 % – 500 % și atunci va încerca să ia măsuri. Noi acum facem o bază de date cu ceea ce înseamnă neconformități, vizavi ce clădiri, de fațade, de trotuare, drumuri, de tot. Asta ca să putem să programăm rezolvarea pentru toate aceste probleme. Se lucrează intens la acest lucru, doar că această muncă nu este vizibilă. Ceea ce am identificat deja trimitem adrese cetățenilor, proprietarilor”, a mai spus Hangan.

Emisiunea ”Unde-i adevărul?” poate fi urmărită integral AICI.

1 notes
237 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *