Victorie a PNL în Bistrița-Năsăud! ”Am scos judeţul de pe harta roşie!” Liberalii vor să își consolideze poziția fruntașă!

 -  -  12053


 

După ce au aflat rezultatele scrutinului de duminică, 26 mai, liberalii bistrițeni au organizat o conferință de presă prin intermediul căreia au ținut să mulțumească electoratului, precizând că datorită voturilor îndreptate spre PNL s-a reușit ”scoaterea județului de pe harta roșie”. În continuare, liberalii au în plan să își consolideze poziția fruntașă pe care au reușit să o obțină la nivel județean la alegerile europarlamentare, având un avans destul de mare față de partidul clasat pe locul II – PSD.

Am avut zile de foc, zile grele. Am fost în campanie în ultimele 60 de zile, care, recunosc, a fost foarte grea, dar le mulțumim oamenilor din județul Bistrița-Năsăud pentru faptul că, în primul rând, au ieșit la vot. Deci le mulțumesc tuturor celor care au votat ieri, indiferent de partidul pentru care au votat. Votul este un drept câștigat cu jertfe și este un drept care are și o obligație corelativă până la urmă pentru că în mâna oamenilor simpli, a oamenilor curați stă cu adevărat puterea. Nu există nicio forță și niciun impediment în fața oamenilor atunci când ei sunt mobilizați, când își conștientizează cu adevărat forța de care dispun. De asemenea, le mulţumesc alegătorilor PNL care, împreună cu noi, au scos judeţul de pe harta roşie. Împreună am adus judeţul în normalitate. Eram cumva „oaia roşie” a PNL în Transilvania. Am reuşit rezultate de excepţie, care încă nu sunt definitive, dar în bună măsură reflectă victoria Partidului Naţional Liberal, victoria netă a PNL într-un judeţ controlat de foarte mulţi ani de zile de un PSD extrem de intolerant cu orice altă orientare”, a declarat președintele Partidului Național Liberal Bistrița-Năsăud, Ioan Turc.

Alături de Ioan Turc, la conferința de presă s-a aflat și prim-vicepreşedintele partidului, Stelian Dolha, care a adăugat că acest rezultat reprezintă „un cec în alb” pe care l-a primit PNL.

”Acest cec în alb ne spune ceva: Nu poți să stai un an și jumătate și să aștepți ca PSD să plece de la guvernare. De ce? Pentru că aceste alegeri au fost alegeri politice!”, a spus Dolha.

Totodată, în opinia secretarului general al PNL B-N, Ovidiu Florean, acest rezultat reprezintă „începutul sfârşitului PSD”. 

Liderul liberalilor bistrițeni, Ioan Turc, a mai adăugat că președintele PDS Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, alături de vicepremierul Daniel Suciu ar fi făcut presiuni asupra primarilor liberali din județ.

Doresc să știți că Radu Moldovan și Daniel Suciu au circulat pe la primarii noștri, le-au făcut promisiuni, multe mincinoase, i-au presat, pe unii i-au terorizat de-a dreptul, le-au amânat scadenţa semnării unor contracte care se semnează din banii tuturor, bani publici. Au condiționat semnarea acestor contracte de rezultatele pe care le vor obține la alegerile europarlamentare și la referendum. Este inacceptabil și îi spun lui Radu Moldovan că dreptul la libertate, dreptul la speranţă nu se cumpără cu o roabă de asfalt şi cu niciun alt favor. Le recomand să-şi revină repede”, a mai spus liderul liberalilor din județ.

În ceea ce privește rezultat obținut de organizația municipală a PNL,președintele PNL Bistrița, Sorin Hangana a spus că s-a obținut un scor record, de 34 la sută. ”Bistrițenii au arătat că sunt liberi, ne-au reamintit că sunt oameni de dreapta, care vor altfel de politicieni, care vor să fie conduși de persoane oneste și care să pună mai presus de orice interesul public al cetățeanului. Suntem pe drumul cel bun și Bistrița de asemenea”, a declarat Sorin Hangan.

La nivelul celor 4 orașe din Bistrița-Năsăud, PNL a obținut următoarele rezultate:

  • Bistrița – PNL a obținut 33,74% din voturi, în timp ce USR Plus 25,88% iar PSD abia 15,06%.
  • Sîngeorz-Băi – PNL 55,69%, USR Plus au obținut 9,55% iar PSD 21,89%.
  • Beclean – PNL a obținut 30,12% din preferințele alegătorilor, PSD – 27,33% iar USR Plus – 14,02%.
  • Năsăud – PNL a obținut 39,52%, PSD – 21,65% iar USR 16,45%.

În urma acestor rezultate, liberalii sunt de părere că le revine responsabilitatea de a munci pentru ”normalitate” și de a își consolida această poziție.

1 notes
1178 views
bookmark icon

One thought on “Victorie a PNL în Bistrița-Năsăud! ”Am scos judeţul de pe harta roşie!” Liberalii vor să își consolideze poziția fruntașă!

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *