”Victorie în Camera Deputaților pentru USR!” Un proiect inițiat de deputatul Cristina Iurișniți a fost adoptat

 -  -  10


 

 

Un proiect de lege inițiat de deputatul USR Cristina Iurișniți, referitor la colectarea selectivă a deșeurilor, a fost adoptat în Camera Deputaților, în calitate de for decizional.

Inițiatorul proiectului spune că propunerea legislativă obligă primăriile să asigure fiecărei unități școlare fondurile necesare pentru colectarea selectivă a deșeurilor.

”După mai bine de un an de la momentul la care am depus această inițiativă, am reușit să obținem avizele favorabile de la toate comsiile de specialitate, votul Senatului și votul Camerei Deputaților. După promulgarea legii de către Președintele României, fiecare primărie din țară va fi obligată să asigure fondurile necesare pentru achiziționarea și dotarea tuturor școlilor cu coșuri pentru colectarea selectivă a deșeurilor. În plus, indirect, primăriile vor trebui să ia în considerare îmbunătățirea serviciilor publice de colectare a deșeurilor, în așa fel încât să crească rata de colectare selectivă și, pe termen mediu, o creștere a capacității de reciclare a acestor deșeuri”, spune deputatul Cristina Iurișniți.

Potrivit parlamentarului bistrițean, inițiativa legislativă va avea un dublu impact: ”pe de o parte, tinerele generații vor conștientiza și vor deprinde și dezvolta gesturi reflex și atitudini corecte în raport cu protejarea mediului înconjurător, iar pe de altă parte, autoritățile locale și operatorii economici vor fi responsabilizați în respectarea angajamentelor asumate la nivel european”.

Proiectul de lege a fost adoptat cu 238 de voturi ”Pentru”, Camera Deputaților fiind for decizional.

România este pe penultimul loc în Europa în privința reciclării: doar 13% dintre deșeurile colectate sunt reciclate. Pentru că România și-a asumat o cotă de reciclare de 50%, din 2020 riscăm sancțiuni de 200.000 de euro/zi.

10 bookmark
0 notes
393 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.