VIDEO: Ovidiu Frenț și-a rezervat serviciu la Stat și e-n subordinea lui Dolha! Fostul prefect s-a fofilat la plecare, când a fost întrebat de job la Stat sau la privat! Zicea c-ar fi păcat să se piardă “experiența acumulată în administrație!”

 -  -  1675


Ovidiu Frenț a fost destituit și în locul său, Guvernul Orban l-a numit pe Stelian Dolha! La final de mandat, Frenț a făcut dare de seamă și a răspuns unor întrebări adresate de jurnaliștii prezenți! La momentul destituirii, fostul prefect avea loc de muncă rezervat la Stat (șef serviciu la Prefectură), dar a omis să menționeze acest amănunt, când a fost întrebat de job la Stat sau la privat!

 

Timponline a scris pe larg despre job-ul rezervat a lui Ovidiu Frenț, care probabil și-ar dori să rămână în cadrul Instituției Prefectului, ca șef -serviciu. Conform statutului, e complicată demiterea unui funcționar public, acesta fiind protejat de o serie de articole.ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ nr. 57 din 3 iulie 2019 privind Codul Administrativ

Reporter: – O întrebare atât pentru d-voastră ca prefect, cât și pentru domnu Ceclan: dacă v-ați gândit să vă reînscrieți în PSD, în perspectiva alegerilor locale sau parlamentare, de ce nu? A 2-a întrebare: dacă v-ați gândit să activați în mediul privat sau preferați administrația, dacă optați pentru un job la Stat .. în cazul domnului Frenț era un zvon că va merge la Camera de Conturi. Vă tentează în continuare, având experiență în administrație să rămâneți angajat la Stat?

Ovidiu Frenț:  – Eu NU m-am gândit încă ce să fac! Am 3 variante și NU am ales încă, dar e clar că voi lucra ori la Stat ori la Privat, ori în țară ori în străinătate!

Ciprian Ceclan: “experiența acumulată în ambele locuri este enormă!”

Ciprian Ceclan: – Eu o să fiu mai pragmatic. Nu plec din țară! Dar provocările sunt multe și repet, cred că fiecare angajat de la privat ar fi bine să aibă un stagiu la Stat și fiecare angajat la Stat să aibă un stagiu la privat. Pentru că experiența acumulată în ambele locuri este enormă!

zia de bistrita ovidiu frent

Frenț, despre varianta unui job-ul la Stat:  “dacă ai și niște competențe, dacă ai făcut și niște cursuri de formare.. e păcat să se piardă această experiență!”

Reporter: – Vă tentează după atâția ani să fiți și aleși? Ați fost subprefect, prefect…

Ovidiu Frenț: Ce pot să vă spun, am glumit, evident. Nu omit niciuna dintre posibilități. Nu m-am decis încă! Am 8 săptămâni și jumătate de concediu ne-efectuat! lăsați-mă câteva zile sau măcar 1 săptămână, am să discut și cu cei apropiați. Dar este cert că e păcat de experiența acumulată pe care așa cum spunea Ciprian, ca să lucrezi și la Stat și la privat… ai o viziune foarte completă asupra lucrurilor. Dacă ai și niște competențe, dacă ai făcut și niște cursuri de formare.. e păcat să se piardă această experiență! Dar dezamăgirile pe care l-am avut în ultima perioadă mă fac să spun că aproape NU mă interesează. Dar NU exclcud această posibilitate, pentru că s-ar putea să-mi treacă această senzație de-acum! Vin Sărbătorile, spiritul Crăciunului, mă odihnesc… și s-ar putea ca anul viitor… Dar repet: într-o atmosferă cum este acum în România… mie îmi place competiția, dar aici nu e competiție! Aici sunt aruncători de să nu zic ce …(n.r rahat), unii în alții.. și-atunci nu este tentat pentru cineva care are varianta mai liniștită să intre într-o luptă dacă acea luptă e incorectă și mizerabilă. De aceea mă gândesc foarte serios dacă îmi asum un astfel de lucru. Deși sunt convins că aș putea să fac față, am expertiza și experiența necesară și mulțumesc de întrebare și îmi dați prilejul să le mulțumesc celor care m-au încurajat și m-au întrebat am avut propuneri să mă înscriu în tot felul de candidaturi.

 

Ciprian Ceclan: – Referitor la mine, NU neg faptul că am fost apropiat de politică înainte de a fi subprefect ( Ceclan a fost consilier județean PSD) dar cum spunea și Ovidiu, aștept să treacă Sărbătorile și vedem după 1 ianuarie dacă aștept să vedem dacă intru în politică sau în administrație, nu știu, vom vedea!

 

Ovidu Frenț, despre zvonul privind Curtea de Conturi!

Ovidiu Frenț: – La Curtea de Conturi, e o coincidență. Probabil pentru faptul că a existat un domn Frențu, pe care D-zeu să-l odihnească, NU mai trăiește și care a fost director la Curtea de Conturi… poate că cineva s-a gândit la asta sau poate că am făcut ședința de lucru pe strategia Anti Drog. Fiind acolo structura județeană, cineva te-a văzut la poartă și cum e în Bistrița… zice că…

Reporter (ironic) : – dar cum ziceați .. NU e exclus: nici n țară nici în străinătate, nici la Stat , nici la privat?

Frenț: – Cu siguranță o să lucrez în țară sau în străinătate, la Stat sau la privat!

Reporter: – Am înțeles!

Pe Organigramă, Ovidiu Frenț e-n subordinea lui Stelian Dolha!

ziar de bistrita dolha prefect

organigrama-prefectura

Conform datelor prezentate de Timponlie, Ovidiu Frenț este șef serviciu Afaceri Europene, Dezvoltare Economică și Conducerea Serviciilor Publice Deconcentrate.

Care-i ȘPILU cu funcționar public, mai ales când ai partidul la putere! Simplu: te transferi unde-ai chef!

Șmecheria cu funcționarul public e următoarea: PSD-iștii sau liberalii (care mai nou sunt angajați funcționar publici la Primăria Sîngeorz – Băi, cum e cazul avocatului George Gaftone și a lui Eugen Curteanu), obțin statutul de funcționari publici, după care se transferă sau sunt detașați pe diferite funcții rezervate în diverse instituții județene, locale sau centrale! Astfel, funcționarii publici își mențin salariul, obțin siguranța locului de muncă și implicit servesc partidul care-i susține, în special prin ponturi și informații privind politicile instituționale….

0 notes
800 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *