VIDEO: 10 polițiști locali au venit să evacueze sala de ședințe, pe motiv că e gălăgie-n sală! Cum a decurs dialogul dintre Marius Bălan și polițiștii locali, după ce l-au scos afară!

 -  -  1130


Circ la ședința pe buget a Consiliului Local, după ce președintele de ședință cerut evacuarea unui cetățean, pe motiv că vocifera.

Conform procedurilor, Marius Bălan s-a înscris și a luat cuvântul în plenul ședinței. De la masa rotundă, Bălan a vorbit despre investițiile pe care le solicită cetățenii care au fost la dezbaterea din fața Bisericii Evanghelice. La finalul intervenției de la masa locală, grupul venit la susținere a aplaudat frenetic.

Ovidiu Crețu i-a spus ironic lui Bălan că i-ar mai trebui vreo 1.500 de voturi ca să fie la masa consilierilor locali.

Punctual, Marius Bălan a cerut administrației locale să renunțe la:

– realizarea unui alpine-coaster

– la modernizarea Pieței Centrale, investiție care ar afecta spațiul verde

– la pasarela de pe Independenței

– să renunțe la Poarta Lemnelor și la marcarea Zidului Cetății Bălan a cerut treceri de pietoni sbterane, parcări supra-terane la Trezorerie, Palatul Justiției, Piața Decebal și Bistricioarei… dar NU a apucat să-și ducă la capăt ideile, deoarece i-au expirat cele 3 minute acordate!

Lui Marius Bălan i s-a reproșat faptul că a depășit timpul acordat de 3 minute și ulterior, faptul că vociferează de pe margine. Din acest motiv, președintele Alexandru Bria a solicitat intervenția Poliției Locale, iar doi polițiști locali au venit de urgență să-l scoată afară, pe motiv că-l legitimează.

10 polițiști locali, chemați la INTERVENȚIE!

La ușa sălii de ședință erau încă 8 polițiști locali, printre care șeful Florin Frandeș și Ovidiu Gabrian adjunctul său. Marius Bălan NU s-a legitimat și a cerut să-i fie prezentat motivul pentru care este sancționat. Decizia de a chema poliția locală i-a aparținut președintelui de ședință, care a amenințat că dacă e nevoie cheamă și jandarmii.

Alex Bria a făcut exces de zel! PSD-iștii cu Crețu-n frunte au tăcut și au admirat circul!

Președintele de ședință Alexandru Bria s-a acoperit de regulament, care îi permite să apeleze la acest tertip, dar se pune întrebarea dacă era cu-adevărat nevoie de această intervenție. De altfel și în momentul în care Bălan a fost pofit afară, cetățenii au cerut explicații și au vociferat. În tot acest timp, primarul Ovidiu Crețu asista la scenă, fără a se implica. În planul imaginii, consilierii PSD și primarul Crețu au de suferit prin această atitudine. Marius Bălan susține că a plecat de bunăvoie, NU că ar fi fost evacuat!

 

Polițistul local invoca o lege care face referire la spactacole culturale și sportive, NU la ședințe publice… așa-zisa lege a huliganilor de pe stadioane!

“I-am dat avertisment pe legea 61/1991, punctul 13…. NU l-am evacuat!” – a declarat polițistul local chemat la intervenție.

Legea nr. 61/1991  se referă la sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice:

13)  patrunderea, cu incalcarea normelor legale de acces, in sediile autoritatilor publice centrale si locale, institutiilor publice, institutiilor de invatamant si spatiilor apartinand acestora, indiferent de destinatia lor, regiilor autonome, societatilor reglementate de Legea nr. 31/1990, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, partidelor sau altor formatiuni politice, organizatiilor guvernamentale si neguvernamentale, ambasadelor si reprezentantelor altor state ori ale organizatiilor internationale de pe teritoriul Romaniei, precum si ocuparea fara drept a terenurilor apartinand ambasadelor si reprezentantelor sau a terenurilor situate in perimetrul acestora ori refuzul de a le parasi la cererea organelor de ordine;

Fapta se pedepesșete cu amenda de la 500 lei la 1. 500 lei.

În cele din urmă lui Marius Bălan i s-a aplicat un avertisment verbal!

“Am probleme cu această administrație-cașalot, care îmi ia mie banii și îmi răspunde în zeflemea. D 10 ani de zile această administrație nesimțită și umflată mă tratează cu un dispreț extraordinar. Toți sunt pe-o mână !” – a completat Bălan

0 notes
255 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *