VIDEO: 47 de străzi din Bistrița vor fi reabilitate prin turnarea unui nou strat de asfalt, din bordură în bordură. Vezi dacă strada ta e pe listă!

 -  -  101069Odată cu venirea primăverii, Primăria municipiului Bistrița va executa lucrări de reparații pe străzile din oraș, însă, pentru a îi mulțumi pe șoferi, vine cu o noutate față de anii trecuți. Dacă în trecut se executau doar lucrări de plombare a gropilor, anul acesta s-a luat decizia ca pe 47 de străzi din oraș să fie turnat un strat nou de asfalt, din bordură în bordură.

Viceprimarul Cristian Niculae a explicat, într-o conferință de presă, că astfel de lucrări sunt absolut necesare pentru că pe unele străzi nu s-a mai intervenit cu reparații capitale de aproximativ 30 de ani.

Primăria municipiului Bistrița va executa lucrări de reparații curente prin turnarea unui strat de asfalt, din bordură în bordură, pe 47 de străzi deja asfaltate din oraș, asta după ce șoferii s-au arătat, în nenumărate rânduri, nemulțumiți de lucrările de reparații executate anii trecuți doar prin peticirea gropilor. Investiția va fi suportată din bugetul local pe acest an și depășește suma de un milion de euro. Viceprimarul Cristian Niculae a prezentat o serie de informații privind lucrările la infrastructura rutieră ce se vor executa în municipiu.

Publicată de Ziar de Bistrita pe Miercuri, 13 martie 2019

”Ştim că există mari nemulţumiri cu privire la starea infrastructurii rutiere din oraşul nostru, dar pe majoritatea acestor străzi nu s-au făcut investiţii de 30 de ani încoace, doar reparaţii curente. Unele dintre ele sunt foarte afectate de lucrările de investiţii făcute anii trecuţi de furnizorii de utilităţi. Numai reţelele de gaz au fost reabilitate pe 82 de străzi. Toate străzile au fost sparte şi reparate aşa cum au fost, peticite, nu s-a reparat toată strada ci doar unde au fost săpate şanţurile”, a explicat Cristian Niculae.

În aceste condiții, s-a decis ca pe 47 de străzi să se intervină prin reparații curente ce prevăd turnarea unui nou strat de asfalt, din bordură în bordură. Lucrările se vor executa cu bani din bugetul local, investiția totală depășind un milion de euro.

„Am decis ca 47 de străzi din Bistriţa să le reabilităm prin turnarea unui strat de asfalt pe toată suprafaţa drumului, din bordură în bordură. Pentru ca lucrările să meargă foarte repede, am împărţit cele 47 de străzi în şase loturi, din care cinci vor fi scoase la licitaţie prin Direcţia de Servicii Publice. Vor fi încărcate pe SEAP zilele următoare, iar unul din aceste loturi va fi executat de către DSP Bistriţa. Suprafaţa reabilitată a celor 47 de străzi – care sper eu că vor intra anul acesta în execuţie şi dacă ne mişcăm repede, la începutul acestei ierni vor fi asfaltate –  este de 131.229 metri pătrați, iar valoarea estimată a lucrărilor este de 5,4 milioane lei, aproximativ 1,2 milioane euro. Sursa de finanţare va fi bugetul local” a ținut să sublinieze viceprimarul.

Cele 47 de străzi au fost alese astfel încât să nu se suprapună cu alte proiecte în care mai sunt prevăzute și lucrări de reabilitare și modernizare a arterelor de circulație din oraș.

Iată lista celor 47 de străzi:

În ceea ce privește restul străzilor din oraș, unele sunt cuprinse în proiecte ce se vor derula cu fonduri europene, iar pe altele se vor derula în continuare lucrări de reparații curente prin plombarea gropilor, acestea urmând să fie executate pe timpul nopții, la fel ca anul trecut.

Campania de reparații curente la celelalte străzi de asfalt din oraș va începe din luna aprilie, când condiţiile meteorologice vor permite executarea acestor lucrări. Viceprimarul susține că pentru a se putea realiza reparaţii prin turnare de mixtură asfaltică la cald, stratul de asfalt trebuie să aibă o temperatură de cel puțin 10 grade.

La nivelul municipiului Bistrița, conform nomenclatorului stradal, există un număr de 461 de străzi. 254 dintre ele sunt străzi asfaltate, iar 207 străzi sunt străzi neasfaltate, așa zilele străzi de pământ sau străzi de piatră. Dintre cele 207 străzi de pământ, 95 sunt străzi private, iar 112 sunt în proprietatea municipiului Bistrița.

10 bookmark
0 notes
794 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.