Din Bistrita

VIDEO: A fost finalizată proiectarea noii parcări de pe Aleea Pandurilor!

 -  - 


A fost finalizată proiectarea noii parcări de pe Aleea Pandurilor din municipiul Bistrița, a anunțat primarul Ioan Turc.

Lucrăm în ritm susținut pentru a găsi soluții la una dintre cele mai dificile probleme cu care se confruntă municipiul: lipsa locurilor de parcare. Un exemplu ar fi parcarea existentă pe Aleea Pandurilor din cartierul Ștefan cel Mare, care are în prezent 45 de locuri la sol, un număr insuficient pentru autovehiculele rezidenților și vizitatorilor din zonă. De asemenea, în ceea ce privește spațiile verzi, acestea sunt aproape inexistente. Proiectul nou prevede o parcare cu regim de înălțime D+P, amenajarea întregii suprafețe a terenului cu spații verzi, alei pietonale, corpuri de iluminat, mobilier urban etc”, spune primarul Ioan Turc.

Edilul Bistriței adaugă că pentru demisol sunt prevăzute 46 de locuri de parcare, iar la parter 54, dintre care două locuri destinate persoanelor cu dizabilități.

În spațiul exterior vor exista zone verzi amenajate cu diferite tipuri de vegetație și arbori, o platformă subterană de depozitare selectivă a gunoiului menajer, alei pavate și alei carosabile.

Întreaga investiție valorează 4.639.304,745 lei, TVA inclus, iar proiectul urmează să primească avizul specialiștilor din Consiliul Tehnico-Economic.

Potrivit primarului, lucrările vor începe spre finalul acestui an.

209 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.