VIDEO: Administrația PSD de Bistrița se face de râs în toată România! Iarăși ne-a dat la PRO TV: pe pârtie e full de pământ și pietricele! Crețu e obtuz și a dat comandă: “în weekend NU se schiază pe nocturnă!”

 -  -  52339


Primăria Bistrița administrează pârtia Cocoș și cheltuie aproximativ 13.000 de euro/lună! La Bistrița e full de zăpadă, dar cu toate astea, suprafața de alunecare NU e în parametri. În prima zi, schiorii s-au pâns că pe pârtie au ieșit la suprafață pietricele și bucăți de pământ, chiar dacă stratul de zăpadă are 30 de centimetri!

Suprafața de alunecare e nașpa! Vara NU s-a lucrat suficient la înierbarea și îndreptarea terenului și de aceea e full de pietre pe pârtie!

Pârtia de schi e prost-administrată de Primăria Bistrița și o mare parte din schiori s-au plâns de fapul că se alunecă cu greutate și pe porțiuni mari, e plin de bolovani. Asta deoarece pe durata verii NU s-au efectuat lucrări de tasare a terenului, de îndreptare și de înierbare, iar stratul-suport NU este suficient de stabil. Din aceste motive, când se tasează zăpada ies la suprafață pietre și pământ!

Jurnaliștii de la PRO TV au sintetizat rapid problemele de la pârtie, pe care le știe toată Bistrița!

Pârtia Cocoș a costat peste 5 MILIOANE de euro, bani împrumutați pe 20 de ani! În 2 ani – de când a fost deschisă – s-a schiat doar două săptămâni. Anul trecut, s-a surpat un deal, iar lucrările de consolidare au costat aproape 400.000 de euro.

Chiar şi aşa, primarul Ovidiu Creţu se declară mulţumit. Ba chiar compara pârtia din Bistriţa cu cele din… Austria. “Condiţii.. eu aşa cred acum că sunt ca şi cele de pe pârtiile din Austria. Dacă nu plouă până în martie, până în martie se va schia. Dacă plouă… asta e”, spune el.

– este construită la cea mai joasă altitudine din țară (676 metri)

– tunurile NU sunt suficiente pentru a acoperi pârtia

– instalația de pompare a apei este sub-dimensionată

– lacul de acumulare funcționează sub capacitatea de proiectare, deoarece încă NU s-au finalizat lucrările de consolidare a terenului!

– este prost-administrată de bugetarii din Primăria Bistrița și de aceea suprafața de alunecare este execrabilă! Stratul de zăpadă are 30 de centimetri, dar cu toate astea e full de pietricele și de pământ

– din moftul primarului sâmbăta și duminica NU se schiază în nocturnă… pe motiv că în weekend oamenii NU merg la serviciu și e suficient dacă schiază pe timp de zi!

Administrația PSD, incapabilă să ofere condiții normale… deși are toate atuu-rile: buget, salariați, echipamente moderne!

Administrația PSD nu reușește să câștige capital de imagine cu această investiție, în special prin faptul că NU e în stare să remedieze la timp problemele apărute, dar nici să ofere condiții normale! Majoritatea schiorilor compară serviciile oferite de Stat cu serviciile oferite de pârtiile private!

Paradoxal, Ovidiu Crețu spune că la Bistrița, condițiile sunt similare cu cele din Austria! Lipsa de reacție și modul superficial în care administrația locală tratează problemele apărute produce indignare, dar deocamdată nimeni din PSD nu îndrăznește să-i atragă atenția primarului! PSD-iștii mai degrabă încearcă să găsească puncte forte acestei investiții, care este apreciată de unii și contestată de alții, cu toate că este administrată execrabil!

5 bookmark
2 notes
64 views
bookmark icon

2 thoughts on “VIDEO: Administrația PSD de Bistrița se face de râs în toată România! Iarăși ne-a dat la PRO TV: pe pârtie e full de pământ și pietricele! Crețu e obtuz și a dat comandă: “în weekend NU se schiază pe nocturnă!”

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.