VIDEO: „Anotimpurile” lui Vivaldi, o încântare pentru publicul bistrițean! Aplauze furtunoase, la final!

 -  - 


Noua Orchestră Transilvană a oferit un spectacol special, de Buna Vestire. Sala a fost arhiplină la „Anotimpurile” lui Vivaldi. Peste 400 de spectatori au asistat la spectacolul de la Palatul Culturii și au savurat capodopera lui Vivaldi.

Cele 4 anotimpuri reprezintă un grup de patru concerte pentru vioară ale compozitorului italian Antonio Vivaldi, fiecare dintre acestea dând expresie muzicală unui anotimp al anului.

Prim-solist a fost Claudiu Hontilă, alături de Noua Orchestră Transilvană, în format de cameră.

Publicul a savurat capodopera lui Vivaldi, interpretată de Noua Orchestră Transilvană!

„Încă de-acum 27 de ani, in 25 martie în fiecare am am organizat zeci de concerte care au fost după cum am observat, pe placul d-vosatră și în conformitate cu așteptările. Atunci a cântat orchestra de cameră a Academiei de Muzică din Cluj, avându-l ca solist și coordonator pe Ștefan Popa, marele violonist care s-a dus la cele sfinte și obistul Aurel Marc. Astazi va canta aici un muzician extrem de talentat si versatil: domnul Claudiu Hontilă, care este violonist la Filarmonica Transilvania din CLuj dar a organizat foarte multe turnee în Europa, dar mai ales în Japonia, in calitate de solist. Este un muzician pe care-l vedeți destul de des la Bistrița și cu orchestra mare, cu Noua Orchestră Transilvană unde este co-fondator și concert-maestru. Acum este prim-solist și nu poate fi si concert-maestru, și onoreaza aceasta misiune…

Vom asculta Anotimpurile, de Vivaldi, una dintre cele mai cântate piese din întreaga literatură muzicală, din întreaga istorie a muzicii. Acest ciclu de concerte… scris de Vivaldi, un mare compozitor al lumii, compozitor care reprezintă prin excelenta epoca barocului italian… ” – a spus Gavril Țărmure.

VIDEO: Aplauze furtunoase, la final!

Anotimpurile NU au fost întrerupte de aplauze între acte, dar la final, publicul a explodat în aplauze prelungite!

BONUS, din partea artiștilor: 3 piese de aur ale violonistului Fritz Kreisler!

După aplaueze, Claudiu Hontilă alături de artiști au oferit un cadou și au interpretat 3 piese de aur ale violonistului Fritz Kreisler.

Gavril Țărmure duce cultura de Bistrița la alt nivel!

De când a preluat mandatul de manager, Gavril Țărmure reușește să umple sala la fiecare eveniment. Bistrița joacă în altă ligă în ce privește cultura și publicul are parte de concerte de înaltă ținută….

 

 

Loading

bookmark icon