VIDEO: Aparatul cu care se va face testarea COVID-19 a ajuns la SJU Bistrița și se fac ultimele pregătiri pentru punerea lui în funcțiune. Când vor fi făcute primele teste

 -  -  1228


Echipamentul Real Time PCR, cu ajutorul căruia se va face testarea COVID-19, a ajuns la Bistrița, împreună cu kit-urile de testare, a anunțat conducerea Consiliului Județean Bistrița-Năsăud! Echipa medicală de la Spitalul Județean de Urgență Bistrița face ultimele pregătiri, iar datele oficiale arată că miercuri se vor putea face primele teste. Într-un interval de 8 ore, echipamentul permite realizarea unui număr de circa 150 de teste.

”Am ținut foarte mult să ne descurcăm pe cont propriu, fără să mai așteptăm sprijin și am comandat acest aparat din timp. OMS a transmis încă de la începutul pandemiei să ‘testăm, testăm, testăm’, iar acum vom putea să facem acest lucru în județul nostru, fără să mai existe acel decalaj de câteva zile până la confirmarea/infirmarea rezultatelor infecției, din cauza faptului că testele erau trimise la Cluj”, a declarat Emil Radu Moldovan, președintele CJ Bistrița-Năsăud.

🧪Se fac ultimele pregătiri pentru a realiza teste #COVID19 la noi în județ!🔬 Aparatul #RealTimePCR împreună cu kit-urile de testare au ajuns deja, se vor realiza pâna la 150 de teste, în 8 ore, echipa de la Spitalul Județean de Urgență Bistrița este în plin training, iar mâine vom efectua, oficial, primele teste. ↪️ Am ținut foarte mult să ne descurcăm pe cont propriu, fără să mai așteptăm sprijin și am comandat acest aparat din timp. #OMS a transmis încă de la începutul pandemiei să „testăm, testăm, testăm”, iar acum vom putea să facem acest lucru în județul nostru, fără să mai existe acel decalaj de câteva zile până la confirmarea/infirmarea rezultatelor infecției, din cauza faptului că testele erau trimise la Cluj.Deocamdată, avem o echipă de specialiști care lucrează cu acest aparat, însă dacă este nevoie vom suplimenta cu încă una.•Mult succes, medicilor! Multă sănătate, tuturor!•#ContinuămMunca #UnițiPentruOameni

Publicată de Emil Radu Moldovan pe Marţi, 7 aprilie 2020

Sursa citată mai completează că în acest moment există deja o echipă de specialiști care lucrează cu acest aparat, însă, dacă va fi nevoie, se poate suplimenta cu încă una.

0 notes
353 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *