VIDEO: Ăsta a fost Dansul Zadiilor. Vezi pe ce s-a cheltuit 1 MILIARD de lei!

MANIFEST.zadia a fost un eveniment finanțat de Consiliul Județean ce a avut loc pe stadionul Jean Pădureanu, bineînțeles în prezența lui Radu Moldovan, cel care a dat “OK”-ul. Au mai fost prezenți colegi ai fetelor, părinți… în rest show-ul a fost mai degrabă unul de nișă, fără a aveau un public larg.

Pe scurt, 1.250 de domnișoare de la școlile din Bistrița au fost chemate să-și afișeze zadiile într-un cadru modern, ce implica jocuri de lumini și sunete de percuție. Conceptul acestui spectacol inedit îi aparține regizorului Mihaela Paniante.

 

 

 

 

 

 

 

Timp de 3 ore au avut loc repetiții pentru acest dans al zadiilor, care a durat aproximativ 20 de minute. Esența evenimentului: promovarea zadiei la nivel național, printr-o manifestație inedită, contemporană. Societatea de Concerte a pus la dispoziție o parte din zadii, dar majoritatea fetelor au împrumutat acest obiect vestimentar.

Fetele și-au afișat zadiile într-o coregrafie asemănătoare dansului ielelor, pe ritmurile trupei SENSOR.

PLUSURI

Manifest.zadia cu siguranță va avea impact la nivel național, prin promovarea județul în secundele alocate știrii pe canalele media. Filmulețele realizate de regizorul acestui show vor sintetiza un eveniment UNIC și non-conformist, care însă putea fi speculat mult mai bine.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MINUSURI

Desigur, se putea mult mai bine printr- o promovare la nivel local, dacă MANIFEST.ZADIA se conecta cu un eveniment de mase, sau cu un spectacol de impact. Deși s-au depus mari eforturi de a atrage spectatori, cele 20 de minute NU au atras … Manifest.zadia s-a dorit a fi un eveniment de Cartea Recordurilor, dar într-un final s-a renunțat la această idee.

“Manifest.zadia” a costat 1 MILIARD, bani puși la bătaie de Consiliul Județean, cu scopul de a promova valorile culturale ale județului..

 
Comentarii

  • Uite ca aflat un text foarte captivant prezentat intr-un mod dificil de gasit in internetul din Romania. Acum, dupa ce am gasit acest articol, vreau sa va comunic ca in acest weekend trecem la ora de iarna, o stiati deja. Daca tot se trece ora, macar reglati-va ceasul dupa ora exacta pentru a nu intarzia sa ajungeti la timp unde v-ati propus. Multumesc!

  • Eu stiu ca balamucul este balamuc iar dansul este dans. La balamuc, este suficient ca cineva sa bata cu furculita intr-o cratita ruginita si toti participantii vor “dansa”, vor urla, sau vor alerga aiurea mai ceva ca niste oi când simt lupul prin apropiere… Inca se mai stie ca ZADIA este o piesa a costumului popular romanesc. Zadia a fost. Dar costumul? Costumul unde era? Sau blugii, adidashii, colantzii strinsi pe funduletz, cismele lungi cu toc, jachetele din piele, mai nou vor face parte din costumul popular romanesc?!!! Dar muzica populara unde era? In zgomotele acelea enervante de castron ruginit?!!! Dar dansul unde era? Dar coregrafia unde era? In buluceala aceea când toti alergau speriati, mai ceva ca puisorii de gaina când vad ULIUL !!!
    Ne mai miram ca au fost mai multi “artisti” decat spectatori (neamuri+prieteni)? Nu e nici o mirare. Vestea proasta s-a raspandit dupa ce lumea a vazut repetitia generala pe stadion cu… “costume”, “muzica”, si toate celelalte. A costat 1 miliard de lei? Si cine a platit?
Caricatură

Ziar de Bistrita