VIDEO: Vezi cum vorbește Crețu engleza! Parcă-i Olguța Vasilescu plus Ion Iliescu! În curriculum-vitae scrie că vorbește “foarte bine”!

La Campionatul Mondial de Culturism și Fitness, primarul Ovidiu Crețu s-a urcat pe scenă și a ținut un discurs în limba engleză. Sub privirile șefului de partid, Radu Moldovan, primarul a încercat să-și etaleze capacitățile intelectual-lingvistice… deși NU era cazul. Asta deoarece pe scenă exista un traducător care i-ar fi preluat mesajul din română, iar președintele Federației (spaniol de origine NU stăpânea nici el limba engleză). Cu toate astea, Ovidiu Crețu a forțat un speech într-o engleză stâlcită, cu foarte multe “ză-uri” specifice lui Ion Iliescu.

 

 

Primarul a absentat la deschiderea acestui eveniment și a fost prezent doar duminică, dată la care concursul a fost transmis pe TVR HD.
În pauzele competiției, Ovidiu Crețu a stat singur la masă, dovadă că staff-ul lui Radu Moldovan NU îl prea agrează, iar când era chemat pe scenă, ținea musai să-și pună pe piept tricolorul.

 

 

 

 

 

 

 

 

Crețu forțează nota și la alte evenimente.. dar e mai greu de verificat în pronunția. Spre exemplu, la Festivalul Țiganilor, Crețu a vorbit în limba rromales. De asemenea, sunt cunoscute intervențiile sale în germană, la festivalurile organizate de Dorel Cosma… dar per ansamblu mesajul este același, cu iz comunist: mesaje de pace și prietenie, Bistrița e orașul unde conviețuiesc în pace toate etniile, toleranță, respect etc.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Radu Moldovan s-a ferit să vorbească în engleză și în mesajul său s-a adresat în primul rând spectatorilor și telespectatorilor.
În curriculum-vitae, primarul Crețu și-a bifat că vorbește engleza “foarte bine” , iar la Radu Moldovan are nivelul B1 – adică nivel avansat de vorbire.

 

 

CV Ovidiu Crețu

CV Radu MoldovanCaricatură

Ziar de Bistrita