VIDEO: ”Blocați în trafic la primele ore ale dimineții!” Ecologiștii vor să interzică circulația anumitor categorii de autovehicule. Măsura ar putea fi valabilă doar între anumite ore și numai pe câteva dintre arterele din oraș

 -  -  3311


Consilierul municipal Mircea Archiudean și-a exprimat, prin intermediul unei postări pe o rețea de socializare, nemulțumirea față de modul în care se desfășoară traficul rutier în Bistrița la orele de vârf.

În opinia consilierului ecologist, orașul începe să devină tot mai aglomerat din cauza faptului că a crescut și numărul autoturismelor, iar din acest motiv, între anumite ore se circulă cu dificultate.

”Dimineața între orele 7:30-8:30, când școlarii și majoritatea populației se îndreaptă spre școală și spre locurile de muncă și în jurul orelor 15:30-16:30, când la fel, orașul zumzăie într-un trafic perpetuu. Mașini de școală de șoferi, mașini pentru colectarea gunoiului, utilaje de construcții, tractoare ale Primăriei, ne încurcă traficul pe arterele principale ale orașului la orele de vârf” a precizat Mircea Archiudean, care a realizat și o scurtă înregistrare video:

În aceste condiții, consilierii ecologiști au inițiat un proiect de hotărâre prin care propun câteva variante pentru fluidizarea traficului.

”În vederea descongestionării traficului din Bistrița, am inițiat și depus spre consultarea publică în data de 23 octombrie un proiect de hotărâre care vizează adoptarea unor măsuri de reglementare prin care să fie restricționat accesul în trafic în zona centrală a municipiului Bistrița în orele de vârf a unor categorii de participanți la trafic care generează blocaje frecvente și o stare de nervozitate celorlalți participanți la trafic” mai completează Archiudean. 

Așadar, proiectul este momentan în faza de consultare publică, iar ecologiștii așteptă eventuale propuneri de îmbunătățire și completare.

3 bookmark
0 notes
36 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.