VIDEO: Călin Stan (USR Bistrița): ”Ansamblul Floarea Transilvaniei din Piața Petru Rareș, amplasat ilegal!” Primăria Bistrița, amenințată cu plângere penală?!

 -  - 


Primăria municipiului Bistrița s-ar putea alege cu o plângere penală din cauza unor lucrări pe care le-ar fi executat, se pare, fără autorizație din partea Inspectoratului Regional în Construcții într-o zonă considerată protejată.

Cel care a făcut aceste afirmații este președintele Uniunii Salvați România filiala Bistrița, Călin Stan, care a declarat că USR a făcut o solicitare către Inspectoratul Regional în Construcții pentru a vedea în ce măsură această investiție privind amplasarea ansamblului intitulat ”Floarea Transilvaniei” în zona fântânii arteziene din Piața Petru Rareș, realizată în anul 2016, este legală.

”În momentul de față avem un subiect destul de fierbinte. Uniunea Salvați România filiala Bistrița a depus o solicitare către Inspectoratul Regional în Construcții, prin care am cerut autorizația de construcție a ansamblului Floarea Transilvaniei din Piața Petru Rareș (n.r. – este vorba despre lucrarea amplasată în zona fântânii arteziene din fața Consiliului Județean Bistrița-Năsăud). Am constatat că nu are autorizație. Acest ansamblu a fost fost donat de către VRG SA, valoarea lui este de 45 de mii de lei. Primăria Bistrița, din bugetul local, a alocat o sumă de 197.000 de lei pentru amenajarea pieței și amplasarea acestui ansamblu acolo unde este în momentul de față, sumă către firma Serbis SA”, a declarat Călin Stan. 

Potrivit USR-istului, Inspectoratul Regional în Construcții Nord – Vest a răspuns solicitării, precizând că lucrarea nu are autorizație.

Primăria municipiului Bistrița s-ar putea alege cu o plângere penală din cauza unor lucrări pe care le-ar fi executat, se pare, fără autorizație din partea Inspectoratului Regional în Construcții într-o zonă considerată protejată. Cel care a făcut aceste afirmații este președintele Uniunii Salvați România filiala Bistrița, Cătălin Stan. https://www.ziardebistrita.ro/video-catalin-stan-usr-bistrita-ansamblul-floarea-transilvaniei-din-piata-petru-rares-amplasat-ilegal-primaria-bistrita-amenintata-cu-plangere-penala/

Publicată de Ziar de Bistrita pe Vineri, 29 martie 2019

”Inspectoratul Regional în Construcții ne-a confirmat faptul că nu au autorizație, mai mult decât atât, întrucât Piața Petru Rareș face parte din situl arheologic Orașul Medieval Bistrița, identificat în lista monumentelor istorice încă din anul 2015, executarea unor astfel de lucrări constrituie infracțiune și vor fi sesizate organele de urmărire penală. Asta nu e tot. Inclusiv statuia Petru Rareș din piață a fost amplasată fără autorizație. A fost pusă pe data de 21 decembrie, ilegal, autorizația fiind emisă pe 27 decembrie. Ei au amplasat și pe urmă au lucrat de Crăciun și a venit Moșul cu autorizația”, a declarat Călin Stan.

Iată răspunsul complet al Inspectoratului Regional în Construcții Nord – Vest. 

Reprezentanții USR Bistrița spun că vor sesiza și Comisia Națională a Monumentelor Istorice din cadrul Ministerului Culturii.

“Floarea Transilvaniei” este o lucrare realizată din poliester armat cu fibră de sticlă de artistul sculptor Patriciu Mateescu. Aceasta a fost amplasată în Piața Petru Rareș în anul 2016.

Vizualizări 38 

bookmark icon

2 thoughts on “VIDEO: Călin Stan (USR Bistrița): ”Ansamblul Floarea Transilvaniei din Piața Petru Rareș, amplasat ilegal!” Primăria Bistrița, amenințată cu plângere penală?!

Oldest
Newest
Most Upvoted

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.